MUĞLA’nın Datça İlçesi’nde, Milli Merkez Kurultayı yapıldı. Ecevit Kültür Merkezi’ndeki kurultaya kalabalık bir izleyici topluluğu katıldı. Devlet eski Bakanı Ufuk Söylemez, İmralı Cezaevi'nde yatan Abdullah Öcalan’ın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılmasını istedi.
Milli Merkez Kurultayı Datça’daki Ecevit Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kurultaya Devlet eski Bakanı Ufuk Söylemez’in yanı sıra, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel konuşmacı olarak katıldı. Kurultayı kalabalık bir topluluk izledi.
Kurultayın ilk konuşmasını yapan eski Bakan Ufuk Söylemez, Cumhuriyet’in laiklik ilkelerinin, laiklik düşmanı olduğunu ileri sürdüğü siyasal bir iktidar tarafından yerle bir edildiğini savundu. Söylemez, "Dinci diktatörlüğe giden uygulamalarla karşı karşıyayız. Şehit kanıyla suladığımız vatan topraklarının bir bölümünde, bugün terör örgütü meşruiyet ilanı peşindedir. Türkiye Cumhuriyeti’nde maalesef taşlar bağlanmış, itler salınmış bir görüntü var" dedi.
'MİLLİ İRADE YOK SAYILIYOR' İDDİASI
Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran milli iradenin yok sayıldığını  öne süren Söylemez, "Egemen kültür Türk kimliği sanki sıradan bir etnik kimlik gibi gösteriliyor, aşağılanıyor, Türkçe'mizden, ulusal andımıza kadar Cumhuriyet’in bütün değerlerine alçakça, fitne fesat saldırılar yapılıyor. Buna karşı Atatürkçüler, Cumhuriyetçiler, vatanseverler, milliciler elbette sessiz kalmayacaklardır" diye konuştu.
YEREL SEÇİMLERDE GÜÇ BİRLİĞİ
Anayasal kurumların, çaresiz, pasif ve teslimiyet içinde olduklarını ileri süren Söylemez şöyle devam etti:
"Siyasal partilerin çoğu, beklediğimiz mili birlik ve kucaklaşmayı sağlayamıyorlar. Bunu seyredecek halimiz yoktur. Seçimlerde laiklik düşmanı, Atatürk düşmanı, rejim düşmanı, yobaz ve gerici olmayan kim varsa onu destekleyin. Parti ayrımı yapmayın. Atatürk’te birleştiysek eğer, sandıkta da birleşmeliyiz. Sandıkta birleşerek demokratik bir güç birliğinin ilk adımını atalım. AKP’ye yerel seçimlerde Osmanlı tokadını atarsak, genel seçimlerde bunların esamisi kalmayacaktır."
'APO VATANDAŞLIKTAN ÇIKARTILSIN' TALEBİ
Söylemez konuşmasının son bölümünde ise, "Bebek katili hainler, Amerikancılar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılsın. Abdullah Öcalan’a ve onunla beraber Türk Silahlı Kuvvetleri’ne silah çeken, tüm hüküm giymiş katiller, Türk vatandaşlığından çıkartılsın istiyoruz" talebini dile getirdi.
KAMER GENÇ:TÜRBAN SERBEST OLAMAZ
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ise konuşmasında, Türkiye’nin başında bulunan siyasi kadronun ülkeyi bitirmeye çalıştığını iddia ederek şunları söyledi:
"Laik Cumhuriyeti kaldırmaya, Türkiye Cumhuriyeti’ni bölmeye çalışıyorlar. Türk milletini yok etmek istiyorlar. Türk milletini ayakta tutan milli değerleri yok etmeye çalışıyorlar. Dolayısıyla biz de bunlara karşı, bu milleti ve vatanı korumak zorundayız. AKP TBMM’de türbana serbestlik getirmeye çalışıyor. Geçmişte Merve Kavakçı, meclise geldiğinde biz ona yemin ettirmedik. Dolayısıyla, türbanı getirdikleri zaman biz o meclisi çalıştırmayız. Türbanın bir dini simge olduğunu Avrupa İnsan Hakları Mahkemisi (AİHM), Anayasa Mahkemesi ve Danıştay kabul etmiştir. Hükümet bu kararlara uymak zorundadır. Anayasa Mahkemesi kararları kanun hükmündedir ve ayrıca yasama, yürütme ve yargıyı bağlar. Yani bir kararname ile türban serbest olmaz."
YANDAŞLARA VERİLENLERE EL KOYACAĞIZ
İktidar olmadan, AK Parti iktidarının ülkede yaptığı tahribatın önlenemeyeceğinisavunan Kamer Genç sözlerini şöyle sürdürdü:
"Milli Merkez bir siyasi parti değildir. Amacı, Cumhuriyete karşı ihanet içinde olan AKP’nin seçim yoluyla gitmesini sağlamaktır. Bu hareket, hangi parti nerede güçlüyse orada güç birliği yapılmasını hedefliyor. İktidarın elindeki gücü aldığımız zaman, ortada AKP kalmayacaktır. O zaman bunlardan hesap da soracağız, Tayyip Erdoğan’ın devlet kaynaklarından kendi yandaşlarına verdiklerine el koyacak ve devlete geri kazandıracağız" dedi.
“AKP, ORTADOĞU’DA DUVARA TOSLADI”
Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel ise, AK Parti’nin 10 yıldır halkın alım gücüne dokundurmayarak iktidarda kalmayı başardığını savunup, "Sıcak para içeri girdi. Bu sıcak paranın içeri girmesinin sebebi de Büyük Ortadoğu Projesi’dir. AKP’nin Ortadoğu’daki taşeron görevi duvara toslayınca, sıcak para azalmaya başladı. diye konuştu. İktidarın, Kürt meselesini de eline yüzüne bulaştırdığını öne süren Yücel, "PKK’nın etki alanını genişlettiler, güçlendirdiler. 2002’de neredeyse bitme noktasına gelmiş olan bir örgütü, federasyon ilan edecek cürete kavuşturdular" görüşünü savundu.
Kurultayda, Milli Merkez Datça temsilciğinin kurulmasına karar verildi.