Muhammet BAYRAM / ANKARA, () - UYUŞTURUCU Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu (UBAM), uyuşturucunun zararlarını belirtirken, kullanıcıların tedavi olmaları için 'şırıngalı' eylem düzenledi.

Kızılay Güvenpark'ta toplanan UBAM üyeleri, dubaları emniyet şeridi ile çevirerek kendilerine beyaz alan oluşturdu. Bu beyaz alanın uyuşturucudan kurtulduklarını temsil ettiğini belirten UBAM üyeleri daha sonra bu alanın içerisine girerek eylemlerine devam etti.

Beyaz alan içerisine giren grup üyeleri, 'Uyuşturucu bağımlılığı hastalık değildir, 'Bir gün değil, her gün mücadele', 'Biz başardık siz de başarabilirsiniz', 'Uyuşturucu uyuşturucuyla tedavi edilemez' pankartları açtı ve yanlarında bulunan antidepresan hapları ve şırıngaları yere fırlattı. Alanın içerisinde basın açıklaması yapan UBAM Fedarasyonu Başkanı Dila Tezemir, madde bağımlılığının bir hastalık olmadığını ve bu yüzden ilaçlarla tedavi edilemeyeceğini belirtti.

Psikiyatri uzmanlarının, devleti, insanları, yanlış bilinçlendirdiği konusuna dikkat çeken Tezemir, "4 yaşından itibaren hiperaktif dediklerimiz çocuklarımıza uyuşturucu enjekte ederek başlattıkları bir hayat yolculuğunda sonrasında çocuklarımız farklı maddelere yöneliyorlar. Hiperaktivite bir hastalık değildir. Panik atak bir hastalık değildir. Bunlar tamamen ilaç ve uyuşturucu tuzağıdır. Bunun birçok kanıtı var. İlaçsız rehabilitasyon programıyla bütün uyuşturucu bağımlısı kardeşlerimiz bu illetten çok rahat kurtulabiliyorlar" dedi. 

Bonzai'yi UBAM'a gelerek tedavi sonrası bıraktığını belirten A.S "Bonzai'nin kimyasal bir tedavisi yoktur. UBAM'a gelerek burada aldığım vitamin ve minarelerle bu işin üstesinden gelinebileceğini öğrendim. Monzai öldürücü bir uyuşturucu. Onu buraya geldiğimizde fark ettik. Bu bir tarım ilaçı, insanın duygularını ve hislerini yok ediyor. İnsanı yalana sürüklüyor. Bundan daha büyük bir etkisi olamaz. Sokaklar, köşe başları her tarafta da bulunabiliyor. 8 yaşına kadar düştü. Çok uyuz olan bir uyuşturucudur. Denetimde olmadığı için daha kolaylaştı. Kullananlar ölüme gidiyorsunuz bunu bir an önce terk etmeliler" dedi.

(FOTOĞRAFLI)