ANKARA, () - TÜRKİYE Barolar Birliği, 19 Temmuz 2014 tarihinde İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi'nin bulunduğu arazide 4 güvenlik görevlisinin kasten yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı baskın niteliğindeki eylemleri gerçekleştirenler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Yenimahalle Macunköy'de yer alan Devlet Tiyatroları İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi'nin bulunduğu araziye 19 Temmuz 2014 günü şüpheli kooperatif adına inşaat çalışmaları yapan kişilerce girilerek zarar verilmiş, şüphelilerin saldırıları sonucunda 4 güvenlik görevlisi yaralandı.

Türkiye Barolar Birliği, devlet tiyatrosunun kullanımında olan kamu arazisine konut dokunulmazlığını ihlal ederek girilmiş ve zarar verilmiş olması ve bu eylemlerin gerçekleştirilirken tiyatronun güvenlik güçlerine cebirde bulunularak kasten yaralanmalarına sebebiyet verilmesi Türk Ceza Kanunu'nun maddelerine açıkça aykırılık oluşturduğunu belirtti. Türkiye Barolar Birliği, 'hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmak ve korumak, bu kavramlara işlerlik kazandırmak' yükümlülüğü ile ilgililer hakkında suç duyurusunda bulundu.