TÜRKEŞ: EMEKLİLİK DÖNEMİ VERELİM
MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, seçim çalışmaları kapsamında Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde, MHP Kumluca Belediye Başkan adayı Bayram Torunoğlu'nun seçim bürosunu ziyaret etti. Burada vatandaşlara seslenen Türkeş, "Siyaset içinden çıktığın topluma hizmet etme arzusudur. Yani ülkenin problemlerini çözme işidir. Devlet de bu işi yapan insanlara, işini gücünü bırakıp bu işi yaptığı için bir telafi ücreti verir. Milletvekili, belediye başkanının aldığı maaş budur. Eğer bir insan size geldiğinde 'Benim işim siyaset yapmak' derse onu atın, çünkü o işsiz demektir. Her siyasetçi bu işi yaparken aldığı maaşa razı olmak zorundadır. Eğer 'Bu bana yetmiyor, yandan götüreyim' dersen bu tamamen haramdır" dedi.
Hükümeti eleştiren Türkeş, halkın tek başına bu ülkeyi yönetsin diye iktidarı seçtiğini belirterek, şöyle devam etti:
"Ancak son üç aydır anlıyoruz ki hükümet tek değil bir ortağı daha varmış. Şimdi Başbakan diyor ki bu ortak bana ihanet etti. Ben de diyorum ki insanlar bu ortağa değil sana oy vermişlerdi, peki sen niye bu ülkeyi yönetmedin?"
Ak Parti'nin üçüncü dönemini 'ustalık' devri olarak nitelendirdiğini hatırlatan Tuğrul Türkeş, "Bunlar ilk dönemi 2003 ile 2007 arasında ben acemiydim, yani bir anlamda çıraklık dönemimdi; ikinci dönem kalfalık dönemimdi dediler. Şahsen benim de bu samimi itirafları hoşuma gitti. Şimdi üçüncü dönemi ustalık devri olduğunu deklare ettiler. Ancak gördük ki, ustanın gizli ortakları varmış ve son üç aydır da meydan meydan gezip 'Benim ortak arkamdan oyun çevirmiş' diyorsun. Ben de size diyorum ki bunlara bir dönem daha vermek lazım. Nedir o derseniz, o da emeklilik dönemi vermektir" diye konuştu.
'TABANIMIZLA OYNAMAYA GÜCÜN YETMEZ'
MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş, ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine karşı olan herkesi birlik içinde oldukları şikayetinde bulunduğunu ifade etti. Türkeş, "Hatta işi biraz daha ileri götürüp, MHP ile PKK'nın siyasi kanadı olan BDP ile birlik oldular dahi diyor. Bak ben sana buradan diyorum; senin daha bu işlerden haberin yoktu, rahmetli Erbakan bunlar için diyordu ki 'Ben bunlara ders verirken, bunlar arka kapıdan kaçıp top oynuyorlardı.' Tabir ettiği yıllarda sen İstanbul'da daha top koştururken, biz MHP adı altında bir avuç ülkücü, siyaset yaparak bu ülkeye hizmet etmeye çalışıyorduk. Biz 45 yıllık bir siyasi hareketiz. Sen daha bu işlerde çok yenisin. Bizim tabanımızla oynamaya senin gücün yetmez" diye konuştu.
Ekrem KARAMAN/KUMLUCA (Antalya), ()


EK(SU/AAA) (FOTOĞRAFLI)