ANKARA Keçiören Eski Belediye Başkanı Turgut Altınok, Keçiören’den 2014 de yapılacak yerel seçimlerde belediye başkanlığına vatandaşların yoğun talebi üzerine yeniden aday olduğunu açıkladı.
Tandoğan'daki çalışma ofisinde basın toplantısı düzenleyerek adaylığını açıklayan Altınok, bir soru üzerine "Şu an aday olmamızın önünde yasal hiç bir engel yok" dedi. Hangi partiden aday olacağının Keçiören’de vatandaşların talebi doğrultusunda gelecek işaretler sonrasında belli olacağını belirten Altınok, "MHP ile neden olmadı?" sorusuna ise açıklık getirmekten kaçınarak, "Onlara girmeyeceğim artık, hayırlısı diyeceğiz" diye yanıtladı. Çizgisinin hep düz olduğunu ve makam mevki için eğilip bükülen bir yapısının olmadığını belirten Altınok, "Bir o dalda bir bu dalda, bir o ipte bir bu ipte değildir. Artık o partinin takdiridir" diye konuştu.
Altınok, BBP ile görüştüğünü, AK Parti ile ise bir görüşmesinin olmadığını belirtirken, soru üzerine AK Parti'den daha önce istifasının gerçekleştiğini hatırlattı.
Altonok, bir başka soru üzerine ise MHP eski Ankara büyükşehir belediye başkan adayı Mansur Yavaş ile de görüşmediğine dikkati çekti.
Altınok, belediye başkanı aday olmasına engel ya da sonrasında sıkıntı yaratacak herhangi bir döküman olup olmadığına ilişkin soruya da, "Yeni şeyler belki çıkacak, yeni şeyler atılacak, yeni hayal mahsulü şeyler üretilecek, yeni çamurlar gelecek, bunlar keşke olmasa ama maalesef bir kısım siyasetçinin yapısında bu var" şeklinde yanıt verdi.
"Ankara büyükşehir belediye başkanlığına adaylığınız da medyada konuşuldu?" şeklindeki soruyu ise, Altonok, "Yol ver dağlar, yol ver diyoruz ama kısmet olmadı. Gönlümüzden öyle geçiyordu ama gönlümüzden geçen olmuyor. Halbuki Ankara çok şey kazanırdı ama şartlar böyle oldu" diye yanıtladı. Altınok “bağımsızö aday olup olmayacağına dair bir başka soruya ise, "Onu zaman gösterecek, bağımsız mı olacağız, bir partiden mi gireceğiz, teklifler var ama isim söylemeyeceğim" şeklinde yanıtladı.