AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, büyükşehir belediye yasası ile ilgili olarak "Antalya'nın 590 köyüne bugün İl Özel İdaresi 10 milyon lira ile yatırım götürüyorken, yasadan sonra bunun tam 10 misli, en az 100 milyon lira ile köylerimiz hizmete kavuşacak" dedi. Türel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı da eleştirdiği konuşmasında "Hiç olmazsa bu yasa sayesinde köylerin yolunu öğrenmeye başladı" ifadesini kullandı.
Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde Ak Parti İl Teşkilatı tarafından düzenlenen aday tanıtım toplantısına Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, İl Başkanı Mustafa Köse, Korkuteli Belediye Başkan adayı Mustafa Akdeniz ile partililer ve vatandaşlar katıldı.
Tanıtımda vatandaşlara hitap eden Ak Parti Korkuteli adayı Akdeniz, partisinin hizmetlerini dile getirdiği konuşmasında, "Benim arkamda koskoca dünya lideri Erdoğan var. Bu ülkeyi apalattı, yürüttü, koşturdu ve son olarak uçuracaktı ki büyük engeller yaratıyorlar. Böyle bir liderin adayı olduğum için kıskanıyorlar. Biz hizmet için adayız. Antalya'da Sayın Menderes Türel zamanında yapılan hizmetler ortadadır. Köprülü kavşağı bilmeyen bizler, bir gün gittiğimizde yolların değiştiğini gördük. Alttan girip üstten çıktık. Tramvayın ne demek olduğunu bilmeyen birçok kişi yapılan hizmet neticesinde tramvayla tanıştı. Korkuteli'ne en iyi hizmet etmek için bu göreve talibim" dedi.
BÜYÜKŞEHİR YASASI VE AKAYDIN
Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel de Mustafa Akdeniz'in ilçenin tüm sorunlarını bildiğini ve yeni projelerle geldiğini dile getirdi. Büyükşehir Belediye Yasası'na da değinen Türel, şunları kaydetti:
"Bu yasayı çıkartmamızın bir tek nedeni vardı. O da şuydu, Antalya'nın 590 köyüne bugün İl Özel İdaresi 10 milyon lira ile yatırım götürüyorken, yasadan sonra bunun tam 10 misli, en az 100 milyon lira ile köylerimiz hizmete kavuşacak. Sizin derdiniz, bizim derdimizdir. Sizin derdinizi çözmek, bizim siyaset anlayışımızdır."
Bunun siyaseti oturduğu koltuktan yapmak isteyenlerin hoşuna gitmediğini ifade eden Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Antalya'daki Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, 'Antalya'dan Korkuteli'ne hizmet mi gidermiş, ben Korkuteli'nin yolunu bile bilmem' dedi. Bunların hepsi kayıtlarda var. Akaydın şimdi, 'Büyükşehir yasası çıktı, ben de köylere gitmeye başladım' diyor. Şükürler olsun, hiç olmazsa bu yasa sayesinde köylerin yolunu öğrenmeye başladı."
Seçim geldiği için yollara düşenlerin Korkuteli'ye en iyi hizmeti biz yaparız diyeceklerini ancak halkın buna inanmayacağını söyleyen Türel, gereken cevabın 30 Mart'ta sandıkta verileceğini kaydetti. Menderes Türel, "Anlatacak hizmeti olmayanlar sizleri değişik yalanlarla, iftiralarla kandırmaya çalışacaklardır. Şimdilerde duyuyoruz. Neymiş efendim, köylüler artık emlak vergisi verecekmiş. Nerden uyduruyorsunuz bunları? İlkokula giden bir çocuk bile yasayı okuduğunda görür. Yasada köylünün emlak vergisi vermeyeceği hükmünü görür. Köylerde hayvancılık yapılamayacak diyorlar. Yasada bu bile koruma altına alınmış. Aksine köylü kardeşlerimiz tüm bu vergilerden muaf olacak. Evini yenilemek isteyene bedava tip proje verilecek" dedi.
SANDIKLAR PATLAYACAK
AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse de konuşmasında, "Heyecanınızı paylaşıyoruz. Bu heyecan 30 Mart'ta sandıkları Korkuteli'de patlatacak. Biz buraya tereciye tere satmaya gelmedik. Mustafa Akdeniz'i size anlatmayacağız. Siz onun kim olduğunu zaten biliyorsunuz. Biz genel başkan yardımcımız, milletvekillerimiz, il teşkilatımız ve en önemlisi Recep Tayyip Erdoğan'la, Mustafa Akdeniz'in arkasında olduğumuzu göstermek için geldik" diye konuştu.
Konuşmaların ardından katılımcılar, belediye başkan adayı ve aday adayları ile el ele fotoğraf çektirdi. (FOTOĞRAFLI)