AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, içinden geçilen sürecin partisinde adayların belirlenmesiyle görevli üst kurulun çalışmalarını da aksattığını belirterek, "Benim şahsi tahminlerime göre ocak ayının sonuna kadar uzayabilir. Daha önce de olabilir daha sonra da olabilir" dedi. Türel, açıklamasının ardından “Demirel gibi konuştum galiba" diyerek espri yaptı.
Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ak Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, kentin 19 ilçesinin partili belediye başkan aday adaylarıyla Su Otel'de düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Adayların belirlenmesi noktasında 'Biraz daha sabır' dileğinde bulunan Menderes Türel, partisinde devam eden süreçle ilgili olarak şu bilgileri verdi:
"Malum gelişmeler bizim üst kuruldaki çalışmalarımızda da zaman zaman program değişikliklerine sebep oluyor. Sayın Başbakanımızın halini hep birlikte görüyoruz. Allah yardımcısı olsun. İnanılmaz bir tempoyla ülkeye çomak sokmak isteyenlerle mücadele ediyorken, diğer taraftan da genel başkanlık görevini, aday tespiti gibi sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor. Belki şimdiye kadar açıklamayı planladığımız aday adaylığı, benim şahsi tahminlerime göre ocak ayının sonuna kadar uzayabilir. Daha önce de olabilir daha sonra da olabilir. Ama ben ocak ayının geçeceğini düşünmüyorum."
Genel Başkan Yardımcısı Türel, son cümlelerinden sonra, "Süleyman Demirel gibi konuştum galiba" diyerek espri yaparken, adayların belirlenmesi için net bir şey söyleyemeyeceğini tekrarladı. "Bu ortam içerisinde bir program yapabilme şansımız çok zor oluyor" diyen Menderes Türel, İstanbul'da üç gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla yapılması planlanan üst kurul toplantısına Başbakan Erdoğan'ın ancak bir gün katılabildiğini söyledi. Adayların ancak Başbakan Erdoğan'ın onayıyla kesinlik kazanacağını da hatırlatan Türel, "Nihai karar çıkmayınca adaylar kesinleşti diye bir resmi karar çıkması mümkün değil" dedi.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel, 30 Mart yerel seçimlerinin, kendisinden sonra gelen cumhurbaşkanlığı ve 2015 genel seçimleri ve Türkiye'nin içinden geçmekte olduğu süreç nedeniyle çok önemli bir hale geldiğini söyledi. Yerel seçimlerin anahtar konumda bulunduğunu dile getiren Menderes Türel, "Bu seçimlerde tökezleyen bir partinin çok fazla toparlanacak vakti olmayacak. Ama bu seçimlerde yelkenlerini dolduran bir partinin de ondan sonraki seçimlerde işinin daha kolay olacağı hepimizin malumu" diye konuştu.
DIŞ GÜÇLERİN SENARYOSU
Türkiye'nin böylesine önemli bir seçim öncesi ciddi sıkıntılarla karşı karşıya bırakılmak istendiğini kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Türel, "Türk demokrasisine ne zaman bakarsanız bakın, her cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi dış güçler bu ülkeyi her zaman karıştırmak istemiştir" dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in seçimlerini yakın dönemin örnekleri olarak anlatan Genel Başkan Yardımcısı Türel, "Dış güçler bildiğimiz senaryoları oynamaya başlamışlar, bu ülkenin dönen çarkına, dönen tekerine çomak sokma girişimleriyle ortaya çıkmışlar ve bu ülkeyi karıştırmak için seferber olmuşlardır" ifadelerini kullandı.
MİLLET HER ŞEYİN FARKINDA
Ak Parti'nin 11 yıllık iktidarı boyunca Türkiye'yi başarıdan barışa koştuğunu, bu gelişmenin birilerini açıkça korkuttuğunu savunan Genel Başkan Yardımcısı Türel, "Bu ülkede yabancı devlet başkanları karşısında el pençe divan duran başbakanlar artık tarihte kaldı" dedi.
Menderes Türel, anlattığı Türkiye tablosunun yaratılmasında en önemli etkenin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Diklenmeden dik duran" diye tarif ettiği duruş olduğunu söyledi.. Gelinen noktada Ak Parti'nin ve hükümetin itibarsızlaştırmak istendiğini iddia eden Menderes Türel, "Bu millet buna da izin vermeyecektir. Artık bu millet her şeyin farkındadır. Oynanan oyunların da, ortaya konulan tezgahların da farkındadır. Bu tezgahları bu millet Allah'ın izniyle bozacaktır" diye konuştu.
MAKAM MERAKLISI DEĞİLİZ
Su Otel'de düzenlenen kahvaltılı toplantıda 19 ilçeden gelen belediye başkan aday adaylarına hitap eden Menderes Türel, Ak Parti'de siyasetin makam, mevki uğruna yapılmadığını söyledi. Kendisinin Ankara'dan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini bırakarak Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu belirten Türel, şunları söyledi:
"Ankara'da çok önemli bir görevi bırakmak suretiyle koşa koşa, büyük bir heyecanla Antalya'ya yeniden hizmet etmek üzere geldim. Makam ve mevki heveslisi bir insan olsaydım, bugün koşa koşa Ankara'yı bırakıp Antalya'ya gelmezdim. Ama benim için hiçbir zaman makam mevkiinin önemi, hizmet etme heyecanımın yanında yoktur. Biz hizmet için buradayız. Hemşehrilerimizi daha iyi bir Antalya'da yaşatmak için görev düştüğü takdirde, halkın teveccühü de söz konusuysa gereğini yerine getirmeliyiz."