TUNCELİ'de 2009 yılındaki yerel seçimlerde destekledikleri bağımsız adayla BDP'den sonra ikinci yüksek oyu alan Demokratik Haklar Federasyonu (DHF) mart ayındaki seçimlere bağımsız aday Ali Tacer'le girme kararı aldı. Miting gibi basın açıklamasıyla adaylığı açıklanan Tacer, "Biz Dersimliler, Dersim'i yöneteceğiz ve düzen partilerine asla meydan bırakmayacağız" dedi.
Tunceli'de 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde BDP'nin aldığı yüzde 30'luk oy oranının ardından desteklediği bağımsız adayla yüzde 24.5 oy oranıyla ikinci konumda olan Demokratik Haklar Federasyonu (DHF), Mart ayında yapılacak seçimlere bağımsız aday Ali Tacer ile girme kararı aldı. CHP'nin adayı Hızır Bahtiyar Aytaç, BDP'nin adayı Mehmet Ali Bul ve Ak Parti'nin adayı Erkan Eroğlu'nun karşısına Ali Tacer ile çıkacak olan DHF, bugün adayını miting gibi toplantı ile tanıttı.
Yaklaşık 2 bin kişi Sanat Sokak'ta toplanıp, 'Söz yetki karar Dersim halkına' sloganları atarak davul zurna eşliğinde Seyit Rıza Meydanı'na yürüdü. Burada DHF'nin il merkezi ve ilçelerde gösterdiği adaylar tanıtıldı. Tunceli'nin bağımsız adayı Ali Tacer, seçimlerde düzen partilerine büyük bir ders vereceklerini öne sürerek şöyle dedi:
"Türkiye yıllardır çok zor süreçlerden geçiyor. Geçmişten bugüne kadar Dersim halkı hep büyük sıkıntılar ve katliamlar yaşamıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nde 12 Eylül darbesi, bir Güneş Harekatı, daha sonra Balyoz darbe planları gibi birçok durum yaşanmıştı. Bunlardan önce 1938'de Dersim'e yapılan büyük katliam da Sel Harekatı olarak adlandırılmış ve halkımız üzerinde büyük bir kıyım yaşanmıştı. İşte biz de şimdi büyük bir Sel Harekatı gerçekleştiriyoruz. Sokaklarımızdan, varoşlarımızdan, kentlerimizden, devlet ve sistem partilerini silip süpüreceğiz. Onlar buralarda sadece tabela partisi haline gelecekler. Biz Dersimliler, Dersim'i yöneteceğiz ve düzen partilerine asla meydan bırakmayacağız."