CHP'nin İzmir il kongresinde kavga çıktı. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kendisine yönelik liste sözlerine tepki gösterince salonda tartışma çıktı. Kocaoğlu'na destek çıkan bir grup delege kürsüye yürüyünce araya il başkanı girdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Kongresinde yaptığı konuşmada taraf olduğu iddialarına çok sert cevap verdi. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise Kocaoğlu’nun ardından sahneye çıkarak konuşmasının bir bölümünde “Listede seçilip milletvekili olup kükremenin, hele kontenjandan gelenlerin İzmir’i dizayn etmeye hakkı yoktur” diyen Kocaoğlu’na yanıt verdi.

Kongre salonunda kavga çıkarken, mevcut il başkanı Bedri Serter, ortamı sakinleştirmeye çalıştı. Özkan, kürsünün önünde bulunan kalabalığın içinde güçlükle yerine oturdu. 

Özkan’ın “Aziz Başkanı kınıyorum. Ben de kontenjandan geldim. Böyle büyük bir başkana ‘kontenjandan gelenler İzmir’i dizayn edemez’ demesini yakıştıramadım. Hangi ön seçimden geldin başkanım? Seni hangi ön seçimden getirdiler? Tüzüğümüzü nasıl ayaklar altına alınırsın Başkanım. Hiç yakışmadı” sözleri üzerine salondan “İzmir Aziz’dir, Aziz kalacak” sloganları yükseldi.

DELEGELER KÜRSÜYE YÜRÜDÜ

Özkan bunun üzerine ‘İzmir Aziz’dir, Aziz kalacak’ diyenlere karşı ‘İzmir CHP’dir, CHP kalacak’ diyorum” dedi. Bu sözlerin ardından delegeler ve partililer Özkan’ın bulunduğu kürsünün önüne gelerek Özkan’ı yuhalamaya başladı. Delegeler, il yönetimi tarafından güçlükle sakinleştirildi.

“NAMUSUM ÜZERİNE TARAF OLMADIM”

Çıkan kavga öncesi yaptığı konuşmada kongrede aday olan her iki adaya da başarı dileyen Kocaoğlu, Ankara'dan kongreye müdahil olunmaya çalışıldığını söyleyerek, kendisinin kesinli müdahalede bulunmadığını söyledi.

YÜKSEL ÇAKMUR'A SERT SÖZLER

Kongrede Kocaoğlu’nun taraf olduğunu iddia ederek konuşma yapan İzmir Büyükşehir eski Belediye Başkanı Yüksel Çakmur’a da cevap veren Kocaoğlu, Çakmur'un siyasi yaşamı boyunca parti teşkilatlarında görev almadığını, aday olmadığı seçimlerde de il binasına bile gelmediğini söyledi. Başkanlığı çeketiyle geldiğini ve yine çeketiyle gideceğini söyleyen Kocaoğlu, şöyle konuştu;

"Bıraktığım zaman büyükşehir olanakları ile kurulan vakıf senedi cebimde gitmeyeceğim. O vakıf binasında 21 yıl oturmayacağım. Kendine yakıştıranlar bu kürsüde şov yapma hakkına sahip değildir. Konuşmuyoruz, efendilik yapıyoruz diye kimse unuttuğumuzu, bilmediğimizi sanmasın. Her şeyi biliyoruz."