Birkan YILDIZ / ANKARA,() - TÜKETİCİ Birliği Federasyonu (TBF), Başkanı Deniz, İsrail'in Gazze'ye başlattığı saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada kola, sigara ve hamburger boykotu çağrısı yaparak; "TBF üyesi on tüketici örgütü, tüketimden gelen gücü ortaya koymak için Cephane Bizden Değil kampanyasını başlatmıştır" dedi. 

Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını değerlendiren yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında İsrail'in saldırılarını kınamak içinde boykot çağrısı yapan Deniz, 'Cephane Bizden Değil' kampanyası başlattıklarını açıkladı.

Tüketici Birliği Federasyonu tarafından yapılan açıklama şöyle; "İsrail, Filistin üzerinde uyguladığı terör politikasını, Gazze'ye gerçekleştirdiği son saldırılar ile soykırıma dönüştürmüştür. Bu trajedinin mimarı Siyonist İsrail yönetimi, bu yönetimin en büyük destekçisi Amerika Birleşik Devletleri ve masum Filistin halkına yönelen silahların finansörleridir. Bu nedenle Türkiye tüketicileri adına, Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) üyesi on tüketici örgütü, tüketimden gelen gücü ortaya koymak için Cephane Bizden Değil kampanyasını başlatmıştır. Geçmiş yıllarda çeşitli sivil toplum örgütlerinde yapılan çalışmalarla gerçekleştirdiğimiz ve başarıya ulaşan tüketici boykotları ile edinilen deneyimlerimiz ışığında, yaşanan zulmü finanse eden küresel sermayenin en önemli sembolleri; kola, sigara ve hamburger satın almayarak, masum Filistin halkına yönelen silahlara giden paraya ortak olmayacağız. Özellikle sosyal medyada yaygınlaşan boykot çağrılarında yer alan kimi markaların seçiminde yapılan yanlışlıklara dikkat çekiyor ve Cephane Bizden Değil boykotunun sadece kola, sigara ve hamburger ile sınırlı olduğunu kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. Türkiye tüketicisi geçmiş yıllardaki boykot kampanyalarında olduğu gibi bu kez de başarılı olacak tüketici boykotunu kararlılıkla uygulayacaktır."