BİNGÖL, () - MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Twitter'i kapattığını ileri sürerek, "Sosyal medyayı engellemeye çalışıyor. Ne uğruna? Yani kendi yandaşlarının veyahut kendi ailesinin suçları halk tarafından öğrenilmesin diye. Ama korkunun ecele faydası yoktur" dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş seçim çalışmalarına katılmak üzere geldiği Bingöl'de partisinin seçim bürosunu ziyaret etti. 30 Mart yerel seçimlerinin dönüm noktası olduğunu belirten Türkeş, Başbakan Erdoğan’ın aile içi meseleleriyle Türkiye gündemini meşgul ettiğini söyledi. Türkeş, "Hem buradaki arkadaşlarımızın çalışmalarını görmek, gözlemlemek hem de buradaki belediye başkan adayımız Hasan Karahan’a destek vermek amacıyla buradayız. Bu 30 Mart seçimleri tabii çok enteresan bir süreçte oluyor. Yani normalde belediyeler seçimi olduğunda belediyeler yarışır. Belediyelerde hizmet yarışının yapılması gerekir" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Türkeş, Türkiye'de olağanüstü bir dönemin yaşadığını belirterek, şunları söyledi:
"Türkiye olağanüstü bir dönem yaşandığı için 3 aydır Sayın Başbakan ve etrafındakilerin suça bulaşıp bulaşmadığı, ne kadar bulaştığı, bunların yargılanıp yargılanmayacağı gibi konularla meşgul olduk. Oysa ki Türkiye’nin dört bir tarafında, illerde, ilçelerde vatandaşlarımız hizmet bekliyor. Bu konuda kamuoyunun dikkatini çekmek istiyorum. Değinmek istediğim diğer bir nokta ise Sayın Başbakan maalesef kavga dili kullanıyor, savaş dili kullanıyor, ayrıştırıcı-bölücü ifadeler kullanıyor. Oysaki 76 milyon bir bütün olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti insanlarının bir bütün içinde kardeşçe yaşamak için gayret sarf etmeleri gerekiyor. Siyasi partilerin elbette ki görüş farkı vardır. Ama bu hizmet yarışı olması lazım, bu bir kavga vesilesi olmaması gerekiyor. Bugüne kadar üzücü olan, Sayın Başbakan’ın ve AKP’nin bütün mensuplarının ayrıştırıcı bir kavga dili kullanmasıdır. Fakat diğer taraftan sevindirici olanı da AKP’nin dışındaki bütün siyasi partiler, başta MHP olmak üzere, şiddetten uzak, uzlaştırıcı ve hesabın sandıkta görülmesi gerektiği, yani sokakta vatandaşların birbirine düşmanlık ve husumet içinde olmaması, hesaplaşmanın sandıkta olmasını dile getiriyoruz. Bu anlamda muhalefetin tümünün neredeyse sorumlu davranıyor olması memnuniyet vericidir."
SUÇLAR ÖĞRENİLMESİN DİYE TWITTER'I KAPATTI
Türkeş, sosyal paylaşım sitesi Twitter'e erişimin engellenmesinin büyük bir yanlışlık olduğunu belirterek, "AKP’nin gidiş yolunda olduğunu biliyoruz. Sayın Başbakan ilk dönemini acemilik, ikinci dönemini kalfalık, üçüncüyü de ustalık dönemi diye ifade etmişti. Ustalık dönemini de kendisi söyledi. Aldatıldığını da kendisi söylüyor şimdi. Ancak otoriter rejimler, tek adam yönetimlerinde, yani demokrasiye yakışmayan ülkelerde, demokrasi olmayan ülkelerde yapılan uygulamaların bir benzerini kendisi yaptı. Twitter’ı kapattı, sosyal medyayı engellemeye çalışıyor. Ne uğruna? Yani kendi yandaşlarının veyahut kendi ailesinin suçları halk tarafından öğrenilmesin diye. Ama korkunun ecele faydası yoktur. Twitter’ı da kapatsa şu kapının önünde mikrofonlu araçlarla o ayıplar yine bu millete intikal eder. Ve biz bundan sonraki dönemin Sayın Başbakan’ın emeklilik dönemi olduğunu düşünüyoruz" dedi.

(GG/CK) (FOTOĞRAFLI)