Mustafa ÖNDOĞAN/ BESNİ (Adıyaman), () - VAN Bağımsız Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Aysel Tuğluk, Kürt ve Alevi kimliklerinden dolayı sürekli aşağılandıklarını ve yok sayıldıklarını iddia ederek, "Artık kendi mücadelenizin yanında olun ve Kürtlerin birliğini sağlayacak bir anlayışın içerisinde olun diyoruz. Bu çok önemli" dedi.
Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı ve Van bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Adıyaman'ın Besni İlçesi'nde BDP Seçim Bürosu açılışına katıldı. Tuğluk, burada toplanan kalabalığa seslenerek, Kürt ve Alevi kimliklerinden dolayı sürekli dışlandıklarını söyledi. Tuğluk, Türkiye'de zulüm politikasının hayata geçirildiğini iddia ederek, "Aleviler olarak neler yaşadık, farklı inanca, kimliğe sahip olmanın bedelini ödedik hep beraber. Kürt olduğumuzdan dolayı aşağılandık, yok sayıldık. Biz tüm kimliklerin, tüm dillerin, tüm inançların özgür olmasının mücadelesini verdik. Bugün de onun mücadelesini veriyoruz" dedi.
Kürt meselesinin halen çözümlenmediğini ve halkın bu duruma artık son vermesi gerektiğini anlatan Aysel Tuğluk şöyle konuştu:
"İşte tarihi hep hatırlayarak gerçekten bu ülkenin insanlarının iyi ve güzel yaşamı için hiç bir şey yapmayan Ankara’da oturup saltanatlarını kuranlar size ne verebilir? AKP size ne verebilir? CHP'si size ne verebilir? Yıllardır bunları denediniz. Ama bilin ki; değerli halkımız bu ülkenin çok yapısal meseleleri var ve bunlar hala çözümlenmiş değil. Kürt meselesi gibi bir mesele henüz çözümlenmiş değil. İşte biz, tek derdimiz halkımızın iyi ve güzel yaşamıdır. Biz demokrasi istiyoruz. Yolsuzluk, rüşvet almış başını gidiyor. Ayakkabı kutularını gördünüz. Milyon dolarlar bakan çocuklarının evlerinde çıkıyor, değerli halkımız. Bunlar sizin paranız. İşte değerli halkımız, sizden beklentimiz bu hırsızlara, bu yolsuzluk yapanlara, bu rüşvetçilere meydan vermemenizdir. Artık yeter demenizdir. Halkımızdan beklentimiz budur."
'KÜRTLÜĞÜNÜZE VE İNANCINIZA SAHİP ÇIKIN'
Kalabalığa "Kürtlüğünüze ve inancınıza sahip çıkın" diyen Aysel Tuğluk, şöyle devam etti:
"Hiç kimsenin sizin değerlerinizi inkar etme hakkı yok. Bir toplumun değerleri çok önemlidir. Eğer bir halkın varlığı inkar ediliyorsa, bir halkın biri yok sayılıyorsa ve buna karşı duramıyorsa yaşamın hiçbir anlamı yoktur. Hakkın, hukukun, adaletin temsil edildiği yerdir; Barış ve Demokrasi Partisi. Sizin yeriniz burasıdır. Çünkü biz ezilenlerin partisiyiz. Biz emekçilerin partisiyiz. Biz yoksulların partisiyiz. Birlik olmanızı, Kürtlerin birliği çok önemlidir. Demokratik geleceğimiz için, özgür geleceğimiz için, artık sistem partilerine verdiğiniz desteği çekin. Artık kendi mücadelenizin yanında olun ve Kürtlerin birliğini sağlayacak bir anlayışın içerisinde olun diyoruz. Mücadelemiz sizin içindir, özgür ve onurlu geleceğiniz içindir. Bunu hep beraber başaracağız "
Tuğluk, konuşmasının ardından seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdikten sonra ilçeden ayrıldı.

MÖ(HK/AAA) (FOTOĞRAFLI)