BURSA, () - BURSA'da, Gökkuşağı Derneği Başkanı olan transseksüel Öykü Evren Özen, CHP'den Osmangazi İlçe Belediye Meclis üyesi adayı olarak katıldığı seçimlerde hayal kırıklığı yaşadı. Listede 20'nci sırada yer aldığı için seçilemeyen 41 yaşındaki Öykü Evren Özen, önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olacağını açıkladı.
Bursa'da yaşayan ve bankadan çektiği kredi ile cinsiyet değiştirip kadın olan ve daha sonra pembe nüfus cüzdanı çıkartan Öykü Evren Özen, kurduğu Travestileri, Transseksüelleri, Geyleri, Lezbiyenleri Koruma Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği'nin (Gökkuşağı) başkanlığını yürütüyordu.
Cinsiyet değiştirdikten sonra Mehmet Özen ile evlenen Öykü Evren Özen, 30 Mart yerel seçimlerinde, CHP'den Osmangazi Belediye Meclis Üyesi olmak için başvuruda bulundu. CHP tarafından, seçimlerde 20'nci sırada gösterilen Öykü Evren Özen, Ak Parti'nin Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Dündar'ın seçimleri bir kez daha kazanması sonucu, partisinin 13 belediye meclis üyesi çıkarması ile hayal kırıklığı yaşadı.
Daha önce yapılan genel seçimlerde, bağımsız aday adayı olduğunu fakat seçimlere katılamadığını hatırlatan Öykü Evren Özen, önümüzdeki yıl gerçekleşecek olan genel seçimlerde CHP'den, milletvekili aday adayı olacağını sözlerine ekledi.

HT(FK/AAA) (FOTOĞRAFLI)