CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, 2012 yılında hizmete açılması gereken yeni 'Afyon Müzesi' hakkında Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in cevaplaması için soru önergesi verdi.
CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, Afyonkarahisar-İzmir karayolunda yapılan yeni müzenin son durumu hakkında Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in cevaplaması için verdiği soru önergesinde, müzenin 2012 yılında açılması gerektiğini hatırlattı. Toptaş, verdiği soru önergesinde, "Kent merkezindeki Afyon Müzesi'nin yerine, Ankara-İzmir karayolunda Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Müdürlüğü arasında yapılan protokolle yeni müze yapımı kararı alındı. 24 Aralık 2011'de dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan müzenin inşaatının 19 Aralık 2012'de bitirilmesi için firmadan söz alındı. Ancak müze bitmedi. Ağustos 2012'de müze inşaatında incelemelerde bulunan eski Bakan Ertuğrul Günay yetkililere Şubat 2013'e kadar müzenin bitirilmesi için talimat verdi" hatırlatmasında bulundu.
ŞİRKET İFLAS MI ETTİ?
Toptaş, Çelik'in yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:
"Afyonkarahisar'a yapılan yeni müze inşaatının müteahhidi, TOKİ'den inşaatı bitirme süresine yönelik uzatma talebinde bulunmuş mudur? Kaç kez süre uzatımı yapılmıştır? 27 Aralık 2013 günü Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptığı açıklamada, 'Müzemizi önümüzdeki sene inşallah açacağız. Müze biraz gecikti. Gecikme müteahhidin iflas etmesinden kaynaklandı' demişti. Müze inşaatını alan firma iflas etmiş midir? Bugün itibariyle bu firma TOKİ tarafından yapılan kaç projeyi yürütmektedir? Açıklar mısınız? TOKİ'nin resmi internet sitesinde Şubat 2013'te bitirileceği belirtilen ama 2 yıldır bitirilemeyen Afyonkarahisar Müzesi inşaatı ne zaman bitirilecektir? Yeni müzenin adı ne olacaktır? Müzeye Kocatepe ismini vermeyi düşünüyor musunuz?" (FOTOĞRAFLI)