TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 30 Mart yerel seçimleri sonuçlarını değerlendirdi. Sandıktan çıkana saygı duyulması gerektiğini belirten Büyükekşi, "Sandıktan çıkana saygı duy' çağrısı demokratik toplumlarda büyük önem taşıyor. Sonuçlar ülkemize hayırlı olsun. Seçilen tüm belediye başkanlarını tebrik ediyorum. Tüm yerel yönetimlerden, ihracata daha fazla önem vermelerini ve ihracatçı firmaları desteklemelerini istiyoruz" dedi.
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi yaptığı açıklamada seçilen belediye başkanlarının bölgeler arasındaki eşitsizlik farklarını gidermelerinin önemini anlattı. Büyükekşi, Türkiye'nin hızlı ve yoğun bir seçim maratonundan çıktığını anlatırken, şöyle konuştu:
"Sandıktan çıkana saygı duy' çağrısı demokratik toplumlarda büyük önem taşıyor. Sonuçlar ülkemize hayırlı olsun. Seçilen tüm belediye başkanlarını tebrik ediyorum. Tüm yerel yönetimlerin aldıkları oy oranlarını gözetmeksizin ilgili tüm yerleşim yerlerine aynı standartlarda belediyecilik ve yerel hizmet götüreceklerine inanıyorum. İhracat, bir ilin ve ilçenin ekonomisine büyük fayda sağlıyor. Bu bağlamda, tüm yerel yönetimlerden, ihracata daha fazla önem vermelerini ve ihracatçı firmaları desteklemelerini istiyoruz. Belediye başkanlarımızdan bölgeler arasındaki eşitsizlik farklarını gidermelerini, kendi bölgelerindeki ihracatı geliştirmeye yönelik başarı kriterleri belirleyerek takip etmelerini ve ihracatın önemini bir kez daha vurgulamalarını bekliyoruz."
"GÜNDEM TEKRAR EKONOMİ VE İHRACAT OLMALI"
Gündemin artık ekonomi olması gerektiğini vurgulayan Büyükekşi, yoğun seçim gündemi ardından bugünden itibaren tüm Türkiye'nin tekrar ekonomi ve ihracat gündemine  dönmesini isterken, şöyle dedi:
"Türkiye büyük demokrasi sınavını daha başarıyla geçti. Halkımız yoğun katılımla demokratik iradesini sandıkta ifade etti. Artık şimdi ivedilikle gerek siyaset kurumunun gerekse toplumun tüm kesimlerinin yeniden ekonomiye odaklanmasını istiyoruz. Şimdi sırada uzun vadeli sınavlarımız var. Bu sınavlara şimdiden sıkı bir şekilde hazırlanmak gerekiyor. Son dönemde yaşadığımız olayların tortularını geride bırakalım, geleceğe bakalım. Ülkemizin temel gündemi rekabet gücünün geliştirilmesi olmalıdır." 

(HT/İD)