TÜRKİYE Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan genelge ile Türkiye genelinde basın mensuplarının bugünden itibaren emniyete girişlerinin yasaklanmasını eleştirerek, "Böyle bir dönem yaşanmadı. Böylesine bir uygulama 12 Eylül döneminde bile görülmedi" dedi.
Gazetecilerin kamu yararına görev yaptığını hatırlatan TGF Genel Başkanı Atilla Sertel, yazılı açıklamasında şöyle dedi:
"Gazetecilere yönelik getirilen yasakçı uygulamalara bugün bir yenisi daha eklendi. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan genelge ile Türkiye genelinde 22.12.2013 tarihi itibariyle basın mensuplarının Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarına giriş yapamayacakları duyuruldu. Genelgede ayrıca gazetecilerin bazı emniyet hizmet binalarında yer alan basın odalarına giriş kartlarını iade etmeleri de istendi. Ülke gündeminin 'hırsızlık', 'yolsuzluk' gibi son derece ağır ithamlarla meşgul olduğu bugünlerde yayımlanan genelge son derece manidardır. Gazeteciler halkın bilgi edinme hakkı adına kamu yararına görev görmektedirler. Bu genelge toplumun bilgi edinme hakkını engellemek olduğu kadar, sansürcü bir uygulamadır. 12 Eylül döneminde bile gazeteciler böyle bir uygulamaya maruz kalmadı. Türkiye'de böyle bir dönem yaşanmadı. Toplumun gerçekleri görmeye, öğrenmeye en fazla ihtiyacı olduğu bir dönemde alınan yasaklama kararını kınıyor, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nü Türk basın tarihine kara bir leke olarak geçecek bu kararı yeniden gözden geçirmeye davet ediyorum."

AÖ(AÖ/SS)