TÜRKİYE Gençlik Birliği (TGB) Kayseri İl Başkanı Aykutalp Avşar, 17-18-19 Mayıs’ta 'Samsun’dan Ankara’ya Mustafa Kemal Yürüyüşü' gerçekleştireceklerini belirterek, "Bu büyük yürüyüş diğer eylemlerimizin şahı olacak" dedi.
TGB üyeleri, 17-18-19 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirecekleri 'Samsun’dan Ankara’ya Mustafa Kemal Yürüyüşü' etkinliği öncesinde Almer Otel’de bir araya gelerek, görüş alışverişinde bulundu. TGB İl Başkanı Aykutalp Avşar, yaptığı konuşmada öncelikle yarın Kayseri Adliyesi’nde görülecek olan Ali İsmail Korkmaz davasını hatırlatarak, "Yarın görülecek dava için Kayseri halkını ve üniversite gençliğini Adliye önüne yığacağız. Ali İsmail ve Berkin Elvan, değişik görüşlerdeki Türk gençliğini birleştirmeye devam ediyor. Yarın da polislerini koruyacakları o duruşmada Türk milletinin ve gençliğin birleştiğinin farkında değiller. Sağıyla, soluyla gençlik birleşecek ve tek yumruk olacak, adliye önünde mücadelesini gösterece" diye konuştu.
Daha sonra, yapacakları 'Samsun’dan Ankara’ya Mustafa Kemal Yürüyüşü' hakkında da bilgi veren Avşar, bu etkinliğin bundan önce yaptıkları tüm eylemlerin şahı olacağını dile getirerek, "17-18-19 Mayıs tarihleri arasında yapacağımız bu etkinlik, Samsun’dan Ankara’ya büyük bir yürüyüş olacak. Önemli yerlerde durup açıklamalar yapacağız. Bu yürüyüş aynı zamanda 3 gün boyunca Türkiye’nin sıcak gündemine yerleşecek" dedi.
Yürüyüşün Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının yani 68 gençliğinin Ankara’da başlattığı Mustafa Kemal yürüyüşünün devamı olduğunu anlatan Avşar, şöyle konuştu:
"Bu yürüyüşle yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde 'Çankaya'ya Samsun’dan çıkılır' mesajını vermek istiyoruz. Esas hedefimiz, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gençliği hazırlamak ve Türk milletinin adayını gündeme getirmektir. Çankaya’ya Samsun’dan çıkılır. Şu an Çankaya koltuğunu işgal edenler, o koltuğu hak etmiyorlar."
Avşar, "30 Mart seçimleri sonrasında oluşan hava ile birlikte, milletin üzerinde ölü toprağı var. İşte o ölü toprağını milletin üzerinden atacağız. Ümitsizliğe bürünmüş gençliği yeniden meydanlara toplayacağız. Eylemlere devam edeceğiz. Ama 19 Mayıs etkinliği bundan önceki eylemlerin şahı olacak" dedi.

CZ(OE/SS) (FOTOGRAFLI)