İZMİR'de, anne ve babasının evde olmadığı sırada, kızkardeşine fark ettirmeden dışarı çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 16 yaşındaki G.G., Ödemiş’teki bir kahvede, genç kızın kayıp olduğuyla ilgili haberi televizyonda izleyen bir kişinin fark etmesiyle bulundu. Ailesiyle görüşmek istemediği öğrenilen G.G. devlet korumasına alınırken; gözüyaşlı anneyle baba, kızlarını görebilmek için yetkililerden izin almaya çalışıyor.
Bayraklı İlçesi Postacılar Mahallesi'de, babası aşçı Yücel Gölgeleyen, annesi ev kadını Aysun Gölgeleyen ve biri kız iki kardeşiyle yaşayan G.G., geçen 13 Ocak’ta evden çıkıp bir daha geri dönmedi. Açık lise öğrencisi G. G.’nin bulunması için anne ve babası polise kayıp başvurusunda bulundu. Cep telefonu olmayan G.G.’den o günden beri haber alınamadı, arama çalışmaları ise sonuç vermedi. Bunun üzerine aile, gazetecilerden yardım istedi.
TELEVİZYONDA GÖRÜP POLİSE GÖTÜRDÜ
Ödemiş’teki bir kahvede geçtiğimiz akşam saatlerinde genç kızın kayıp olduğuyla ilgili haberi televizyonda izleyen kişi, çıkışta karşısında G.G.’yi görünce şaşkına döndü. Söz konusu kişi, G.G.’yi hemen polis merkezine götürdü. Polis yaşı küçük olan G.G.’yi Çocuk Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplere teslim etti.
AİLESİYLE GÖRÜŞMEK İSTEMEDİ
Poliste, ailesini görmek istemediğini belirten küçük kız, savcının talimatıyla devlet korumasına alındı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Ödemiş’te bulunan G.G.’yi alıp İzmir’e getirdi.
AİLE ÇARESİZ
Polisin haber vermesi üzerine bugün Ödemiş’e giden Yücel Gölgeleyen ile Aysun Gölgeleyen, kızları hakkında bilgi almaya çalıştı. Kızının 9 gün boyunca kent merkezinde kaldığını daha sonra Ödemiş’e gittiğini öğrendiğini söyleyen baba Yücel Gölgeleyen, ancak henüz görüşmelerine izin verilmediğini, yeterli bilgiye de ulaşamadıklarını dile getirdi. Kızlarının korkmasının yersiz olduğunu, günlerdir büyük bir üzüntü yaşadıklarını belirten anne Aysun Gölgeleyen ise biran önce ona kavuşmayı arzuladıklarını dile getirdi. Yetkililerin bu konuda yadımcı olmalarını istedi.