Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - TBMM Genel Kurulu'nda Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşmeleri sırasında, toplantı yeter sayısı bulunamayınca, AK Partili milletvekilleri, cep telefonlarından milletvekili arkadaşlarını arayarak Genel Kurul Salonu'na davet etti.

TBMM Genel Kurulu, saat 14.00'da TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiminde başladı. Başkanlığın Genel Kurula sunuşları yapıldıktan sonra, meclis araştırması açılmasına ilişkin üç önerge okunarak bilgiye sunuldu. Ardından Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşmelerine geçildi ve görüşmeler 13'ncü maddeden kaldığı yerden devam etti. Genel Kurul sırasında CHP milletvekilleri,13'ncü madde üzerinde önerge verdi ve önerge üzerindeki konuşmaların ardından CHP önergenin oylanması için karar yeter sayısı aradı. Ancak iki defa 134 olan karar yeter sayısı bulunamadı ve birleşime ara verildi. Açılan Genel Kurul'da 3'ncü defa karar yeter sayısı arandı ve karar yeter sayısı olunca CHP'nin öneri yapılan oylamada ret edildi. Daha sonra CHP'li milletvekilleri toplantı yeter sayısı istedi. Toplantı yeter sayısı olmayınca TBMM Başkanvekili Sadık Yakut birleşime 15 dakika ara verdi.

Aranın ardından 2 defa arka arkaya 184 olan toplantı yeter sayısı bulunamadığı durumlarda Genel Kurul görüşmeleri kapatılacağı için, AK Partili bir grup milletvekili AK Parti Grup Başkanvekillerinin oturduğu sırada toplandı ve cep telefonlarından Genel Kurul salonunda bulunmayan milletvekillerini arayarak salona davet etti. Ara sonrası elektronik yoklama yapıldı ve 184 olan toplantı yeter sayısı bulundu ve Genel Kurul'a devam edildi.

() (FK) (FOTOĞRAFLI)