'NÖBET' TARTIŞMASI

4 eski bakanla ilgili fezlekelerin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve TBMM Başkanvekili Sadık Yakut arasında 'nöbet' tartışması yaşandı.

Vural, “Türkiye Büyük Millet Meclisini yönetmek üzere Meclis Başkanı nöbet çizelgesi hazırlar. Dolayısıyla, Türkiye Büyük Millet Meclisinin toplanacağı ilk gün Meral Akşener Hanımefendi nöbet çizelgesinde yer almıştı. Dolayısıyla, teamüllere göre nöbet çizelgesinde yer alan sayın Meclis başkan vekilinin bu oturumu yönetmesi lazım. Bu konuda doğrudan doğruya size tevdi edilmiş bir görev var mıdır? Varsa, Meclis Başkanının bu konuda görevlendirmesi var mı -çünkü daha öncekiler görevlendirmeyle oluyor- yoksa özel bir görevle mi çıktınız buraya?diye sordu.

Bunun üzerine Yakut, “Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul görüşmelerini yönetme görevi İç Tüzük'ün 14'üncü maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendine göre Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanına aittir. Sayın Başkanın hazırladığı çizelgeyi,fotokopisini çekip gönderiyorum size.ödiye cevapladı.

() (ÜK/FK)