TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyeleri, Kahramanmaraş'ta kurulu çadır kentte incelemelerde bulundu.
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu altında kurulan Türkiye'de bulunan Mülteciler, Sığınmacılar ve Yasa Dışı Göçmenlerin Sorunlarının İncelenmesi Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal ve beraberindeki heyet, incelemelerde bulunmak üzere sabah saatlerinde Kahramanmaraş'a geldi. Dal ve beraberindeki heyet, ilk olarak Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ile görüştü. Vali Kocatepe, komisyon üyelerine Suriyeli sığınmacılar hakkında bilgiler verdi.
Heyet Başkanı Ahmet Salih Dal, Suriye'de 2.5 yıldır iç savaş yaşandığını, Esad yönetiminin oturduğu koltuğu bırakmamak için sadece demokrasi ve insanca yaşam isteyen Suriye halkına zulüm ettiğini söyledi. Milletvekili Ahmet Salih Dal, Suriye'de devam eden zulmü Avrupa ülkeleri ile Birleşmiş Milletler'in (BM) görmesi gerektiğini ifade ederek, "Suriye yönetimi halkının üzerine uçaklarla havadan bomba atıyor. Hatta kimyasal silah kullanarak telafisi mümkün olmayan yaralar açıyor. Bu iç savaştan dolayı da savaştan kaçıp ülkemize ve komşu ülkelere sığınmak isteyen Suriyeli kardeşlerimize hükümetimiz ve devletimiz açık kapı politikası uygulayarak ilk günden beri ülkemize gelişlerine yardımcı olmaktadır. Bizler de TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Mülteciler ve Sığınmacılar Alt Komisyonu üyeleri olarak dün Kilis'te bulunan kampları ziyaret ettik. Bugün Kahramanmaraş'ta çadır kenti ziyaret edeceğiz. 2.5 yıldır Suriye'de zulüm işleniyor ve bütün dünya seyirci kalıyor. Hem bütün Avrupa ülkelerine ve hem de BM beşlisine artık kafalarını kumdan çıkarmalarını, oradaki zulmü görmelerini istiyoruz" diye konuştu.
Sığınmacıların barındığı çadır kenti ziyaret eden heyette, Komisyon Başkanı Ahmet Salih Dal'ın yanı sıra MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Ordu Milletvekili İlhan Şener, Ankara Milletvekili Ülker Güzel yer aldı.