CHP'Lİ TEZCAN: BU BİR YETKİ GASPIDIR
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, teklif hakkında söz aldı ve hükümeti eleştirdi. Tezcan, "Şimdi siz anayasadan kaynağını alan yargıyı doğrudan doğruya yürütmenin kontrolü altına sokmaya çalışıyorsunuz. Anayasal düzeni cebren ifa suçudur bu. Darbecisiniz, top yekun darbecisiniz. Bu bir yetki gaspıdır. Bu bir yetki tecavüzüdür. TBMM’yi tecavüze yardım ve yataklık etmeye teşvik ediyoruz. Bu meclis tecavüze yardım ve yataklık etmeyecek ve etmemelidir" dedi.
Tezcan, 17 Aralık tarihindeki operasyonda ayakkabı kutulardan çıkan dolarlar, yatak odalarında bulunan kasalar ve para sayma makineleri, yolsuzluk çukuruna dönük operasyonundan sonra bu kanun teklifi Türkiye’nin gündemine gelip oturduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Bu görüştüğümüz kanun teklifinin üzerine ayakkabı kutusunun gölgesi düşmüştür. Ne yazık ki bu kanun teklifinde hırsızın ayak izleri vardır. Hırssızın ayak izlerini TBMM’ye getirerek kanun teklifine soktunuz ve geç vakitlere kadar bunu görüştürüyorsunuz. Büyük bir pişkinlikle hırsızlığın, arsızlıkla üstünü örtmekle karşı kaldığımız bir kanun teklifi ile karşı karşıyayız. Günlerden bu yana bir tartışma devam ediyor. İktidar eliyle başlatılan ve başbakanın başını çektiği bir tartışma. Paralel devlet ve kumpas tartışması. Sayın başbakana ve sizlere şunu soruyorum. Ne istediniz de vermedik diyen kim. Ne istedikte vermedik sözünü başbakan söylemedi mi. Ne istedilerde verdi. Bu alışveriş hangi alışveriş. Ne verdin de bugün anlaşmazlık noktasına düştünüz ve başlarına kakıyorsun verdiğiniz şeyleri. Ortada gayri meşru bir münasebet var. Bu iktidar gayri meşru münasebetin çocuğudur. TSK, Türkiye’nin aydınlarına, siyasetçilerini bu güne kadar kumpas kuran iktidar paçanızı kurtarabilmek için Türkiye’yi sürüklemek için maceraya ittiniz. Hep beraber izliyoruz ve buna müsaade etmeyeceğiz. Demokrasiyi ayakta, hukuku ayakta tutmak için hep beraber bu kanun teklifine dur demek zorundayız."
BU BİR YETKİ TECAVÜZÜDÜR
"Demokrasilerde egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" diyen Tezcan, sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Milli irade sadece hükümetin temsil ettiği irade değildir. Milli irade iktidarıyla, muhalefetiyle bütün parlamentonun iradesidir. Milli irade kaynağını bir taraftan halktan alır, öbür taraftan anayasadan alır. Şimdi siz anayasadan kaynağını alan yargıyı doğrudan doğruya yürütmenin kontrolü altına sokmaya çalışıyorsunuz. Anayasal düzeni cebren ifla suçudur bu. Darbecisiniz,top yekun darbecisiniz. Bu bir yetki gaspıdır. Bu bir yetki tecavüzüdür TBMM’yi tecavüze yardım ve yataklık etmeye teşvik ediyoruz. Bu meclis tecavüze yardım ve yataklık etmeyecek ve etmemelidir."