ANKARA, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a "17 Aralık 2013 tarihinde 8:02, 11:17, 15:39, 23:15 saatlerinde ve 18 Aralık 2013 saat 10:58'de Recep Tayyip Erdoğan ile Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmelerinde isimleri geçen tüm kişilerin 17 Aralık 2013 günü hangi saatte nerede olduklarının ortaya çıkarılması için baz istasyonları kayıt verileri açıklanacak mıdır?" diye sordu.

Sezgin Tanrıkulu'nun Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından yazılı olarak cevaplandırmasını istediği soru önergesi şöyle: "İsimleri geçen tüm kişilerin 17-18 Aralık 2013 günü hangi saatte nerede olduklarının görüntülerin de mevcut olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğruysa görüntüler ortaya çıktığı takdirde hükümet istifa edecek midir? Recep Tayyip Erdoğan'ın Bilal Erdoğan'a 17 Aralık saat sabah 8:02'de "Şimdi bir araya gelin. Amcanı da al, Ziya Enişten de var mı, yok mu bilmiyorum da tamam mı, Burak Abi'ne de hemen şey yap" dediği iddia edilen ifadesinden hareketle 17 Aralık günü dakika dakika adları geçen kişilerin nerede oldukları baz istasyon kayıtları verilerinden saptanabileceğinden baz istasyon kayıtları verilerini kamuoyunu açıklanacak mıdır? Aynı gün saat 11.17'de yapıldığı ve Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen ikinci görüşmede, Bilal Erdoğan'ın "Baba Hasan Abi, abim Berat, amcam bir şeyler düşünüyoruz. Berat diyor 'Faruk'a diğer işler ilgili hemen vereyim diyor, öbür paraları işlediği gibi işlesin zaten konuşmuşsunuz önceden, onu yapalım mı ciddi bir miktarı o şekilde halledebiliriz" ifadesinden hareketle 17 Aralık günü dakika dakika adları geçen kişilerin nerede oldukları baz istasyon kayıtları verilerinden saptanabileceğinden baz istasyon kayıtları verilerini kamuoyunu açıklanacak mıdır?"

"SÜMEYYE ERDOĞAN'IN 17 ARALIK 2013 TARİHİNDE NEREDE AÇIKLANACAK MIDIR?"

Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın 17 Aralık 2013 tarihinde nerede olduğunun baz istasyon kayıtları ile bilinebileceğini söyleyerek, "İddia edilen konuşmada yer alan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a "Sümeyye'yi gönderiyorum, abinle, amcanla, eniştenle konuş bir araya gelin evdekileri sıfırlayın" sözlerinden hareketle Sümeyye Erdoğan'ın 17 Aralık 2013 tarihinde nerede olduğu baz istasyon kayıtları verilerinden saptanabileceğinden baz istasyonlarının kayıtlı verileri açıklanacak mıdır? Bilal Erdoğan'ın "Sümeyye geldi" dediği saatte Sümeyye Erdoğan'ın telefon sinyalindeki konum bilgisi ile o saatte Sümeyye Erdoğan'ın nerede olduğu açıklanacak mıdır? Sümeyye Erdoğan'ın İstanbul'a varışına ilişkin havaalanı ve mobese kameraları görüntüleri kayıtları kamuoyuna açıklanacak mıdır?" ifadelerine yer verdi.

()