Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, 'Sen oralısın, sen buralısın, sen Alevisin, sen Sünnisin, senin başın açık, senin kapalı' diye toplumu ayıranlardan kadınlar olarak hesap soracaklarını söyledi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 'Kadınlar Sokağına Sahip Çıkıyor' projesinin rozet takma töreni, CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ın katılımıyla yapıldı. Antalya Kültür Merkezi'ndeki törende, proje kapsamında kadınlar tarafından ev aletlerinden oluşan enstrümanlarla mini konser ve toplu taşıma araçlarında uğradıkları taciz olaylarını anlatan tiyatro gösterisi sunuldu.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte kadınlara seslenen Bihlun Tamaylıgil, adı ak olup alnı kara olanların olduğu bir ülkede, soyadında hem ak hem de aydın olan bir belediye başkanına sahip olduğu için Antalya'nın çok şanslı olduğunu söyledi.
'AYAKKABI KUTUSUNDAN ÇIKANLARLA ONUR SAHİBİ DEĞİLİZ'
30 Mart seçimlerinde kadınların, kadın dostu olan CHP'li belediyelere sahip çıkacağına inandığını belirten Tamaylıgil, şunları kaydetti: 
"Biz Türk kadınları Nene hatunların, Elif kızların, Kara Fatmaların torunlarıyız. Onlar ki İstiklal mücadelesinde, 'Ya istiklal ya ölüm' diyerek, bağımsız Türkiye için mücadele etti. Onlar ki cumhuriyetin kuruluşunda canlarıyla kanlarıyla mücadele etti. Biz hanımlar olarak vatana, toprağa, evimize, soframıza çoluğumuz çocuğumuza sahip çıkmak için yarın için geleceğin aydınlığı için hep beraber, bir olacağız. Bizi kendi aramızda 'Sen oralısın, sen buralısın, sen Alevisin, sen Sünnisin, senin başın açık, senin kapalı' diye ayırıp birbirine düşürenlere karşı kadınlar olarak tek bir olup hesabını soracağız. Biz bu vatan evlatlarının hakkını vereceğiz. Vatan evladı olup ayakkabı kutusunun içinden çıkanlarla onur sahibi değiliz. Biz yarın için heyecan duyuyoruz, bizim alnımız ak. Biz bu vatana hizmet edecek evlatlara sahip analarız. Yarın güzel olacak ve hepimizin olacak."
Halkına, milletine hesap verebilmenin önemli olduğunu belirten Tamaylıgil, "Aldığı kul haklarına rağmen, hesabını vereceği yerleri hiçbir şekilde düşünmeden, halkın suratına bakmaktan utanmayanlardan hesap sormalı bu ülkeli" dedi.
Törende Bihlun Tamaylıgil, Mustafa Akaydın ve protokol üyeleri proje kapsamında kadınlara rozet ve fular takdim etti.

MÇ(HA/BT) (FOTOĞRAFLI)