TUTUKLU yargılandığı dava kapsamında dün tahliye edilen ve gece coşkuyla karşılanan BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, kendisi gibi diğer tutuklu vekillerin de serbest kalmasının sevindirici olduğunu söyledi. Ayhan, kendisinin ve diğer milletvekillerinin BDP'nin hazırlayacağı program çerçevesinde önümüzdeki hafta içersinde topluca TBMM’ye giderek yemin edeceklerini ifade etti.
KCK davası kapsamında tutuklu yargılanan ve cezaevinde bulunduğu sürede milletvekili seçilen İbrahim Ayhan, mahkemenin verdiği karar sonrası dün tahliye edildi. Diyarbakır Cezaevi'nden çıktıktan sonra dün gece geldiği Şanlıurfa'da partililer tarafından coşkuyla karşılanan İbrahim Ayhan, bugün BDP İl başkanlığında partililerle bir araya geldi. Yakınları ve partilileriyle hasret gideren Ayhan, BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız ile Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş'ın tahliyesine ilişkin verilen kararın sevincini artırdığını ifade etti.
Suçsuz olarak girdikleri cezaevinde uzun süredir haksız şekilde tutuklu bulunduklarını ifade eden İbrahim Ayhan, şöyle dedi:
"Tutukluluğumuz tamamen siyasi nedenlerle kaynaklıdır. Dün itibariyle uzun tutukluluk süresi ve temsiliyet hakkı üzerinden değerlendirilerek, tahliyemize karar verildi. Bu karar çerçevesinde iki arkadaş tahliye edildik ve bu gün 3 vekil arkadaşımız da tahliye edildi. Kuşkusuz Anayasa Mahkemesi’nin özgürlükten yana böylesi bir kararı vermesi önemli ve anlamlıdır."
Serbest kaldığı için mutlu olduğunu anlatan Ayhan, TBMM'ye ise önümüzdeki hafta kendisi gibi serbest kalan milletvekilleri ile giderek yemin edeceklerini belirterek, "TBMM’ye gidişimiz partimizin hazırlayacağı program çerçevesinde olacak. Önümüzdeki hafta içersinde serbest bırakılan milletvekili arkadaşlarımızla birlikte topluca Meclis'e giderek yemin edeceğiz" dedi.