MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın CHP'den büyükşehir belediyesi başkan adayı gösterilmesine tepki olarak Ankara'ya giden Taban Hareketi Üyeleri, Özcan'ın adaylığından dolayı seçimi kaybetme endişelerinin olduğunu, bu endişeleri genel merkezle paylaştıklarını bildirdi.
Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısında CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşen 2.5 saatlik görüşmenin ayrıntılarını Taban Hareketi Üyeleri adına açıklayan Yeşim Dağgeçen, amaçlarının seçim kaygısının yetkililere bildirmek olduğunu ifade ederek, "Henüz resmi bir açıklama olmamakla birlikte, parti meclisimizden Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan adayının sayın Macit Özcan olarak belirlenmesi ile partililerimizde ve Mersin kamuoyunda oluşan ve her geçen gün büyüyen seçimi kaybetme kaygısının genel merkez yetkililerimize duyurulması ve bu durumun yeniden değerlendirilmesini sağlamak" dedi.
2.5 saat süren toplantı sonucunda Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'ın MYK adına açıklama yaptığını belirten Dağgeçen, "Sayın Günaydın açıklamasında, 'Tüm insanlar gibi bizlerde hata yapabiliriz. Önemli olan Mersin seçimini doğru adayla kazanmak. Bu gün yaptığımız toplantıda temsilcilerinizden almış olduğumuz bilgi ve talepleri dikkate alarak gerçekleştirilecek ilk parti meclisi toplantısında adaylık ve ön seçim konusunda taleplerinizi MYK önerisi ile yeniden değerlendireceğiz. Süreç henüz tamamlanmamıştır' demiştir. Önemli olan seçimi kazanacak adayın tespitidir sözü tüm CHP'lilerin ve Mersinlilerin önünde yeni ve umut dolu bir sayfa açmıştır. Bizler genel merkezimizden seçimi kaybetme endişemizi ortadan kaldıracak kararı bekliyoruz" diye konuştu.