– DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ev sahipliğinde düzenlenecek 'Suriye’ye Komşu Ülkeler Bakanları Toplantısı'na katılacak olan BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres ve Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile Ürdün, Lübnan ve Mısır hükümetinin temsilcileri Şanlıurfa'ya geldi.
Şanlıurfa'da yarın Ahmet Davutoğlu'nun ev sahipliğinde yapılacak 'Suriye'ye Komşu Ülkeler Bakanları Toplantısı'na BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Lübnan Sosyal İşler Bakanı Wael Abou Faour, Ürdün hükümetinden Saja Al Majalı ile Mısır hükümetinden katılacak. Suriye'deki gelişmelerin değerlendirileceği toplantıya katılacak olan heyet üyeleri öğleden sonra uçakla GAP Havaalanı'na geldi. Havaalanında Şanlıurfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş tarafından karşılanan heyet, bir süre VIP salonunda dinlendikten sonra kent merkezinde konakladıkları otele geçti. Kente gelen heyet için havaalanı ile otel ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.
Geceyi Şanlıurfa'da geçirecek olan Suriye'ye komşu ülkelerin bakanları yarın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da gelişiyle birlikte Harran Konteyner Kent'inde incelemeler yapacak ve ortak basın toplantısı düzenleyecek.

AL,ÖP(HK/AK)  (FOTOĞRAFLI)