Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Bu ülkenin Cumhurbaşkanı ve Başbakanını niye dinlersiniz. İnsanları ne diye haraca bağlarsınız?" dedi.
Soylu, Karabük Öğretmenevi'nde partisince düzenlenen toplantıda işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Türkiye’de Alevilerin cumhuriyetten sonra rahat ettikleri 2 dönemin olduğunu ileri süren Soylu şöyle konuştu:
"Bunlardan birinci dönemi 1950- 1960 rahmetli Menderes’in dönemi, ikincisi ise 2002-2014 yılı Başbakanımız Tayyip Erdoğan’ın hükümet ettiği 12 yıllık süreçtir. Herkes kendi düşüncesini tartışabilmekten veya ötekileştirmeden korkmadan her yerde paylaşabiliyor. 1950 yılına kadar Türkiye’de 28 tane Kürt isyanı oldu. 1950- 1960 yılında bir tane Kürt isyanı olmadı. Kim kazandı? Bu ülke kazandı."
İşadamlarının, bürokratların ve devlet adamlarının telefonlarını dinleyerek Türkiye’nin korku imparatorluğuna sokulduğunu kaydeden Soylu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bunları kime verdiniz, kime gönderdiniz. Bunlar şu an kimin elinde. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı ve Başbakanını niye dinlersiniz. İnsanları ne diye haraca bağlarsınız. Sivilleşme, demokratikleşme, siyasetçi siyasetini yapar. Ecevit bir seçimde yüzde 22 aldı, bir sonrakinde ise yüzde 1,5 aldı. Bu kadar basit. Becerebilirseniz yaparsanız, millet sizi teveccühle karşılarsa devam edersiniz."

BD(EE/COŞ) (FOTOĞRAFLI)