Ali Can ZERAY/EDİRNE,()-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başbakan Erdoğa’a yönelik eleştirilerinin hiçbir devlet adamına ve siyasiye yakışmayacak şekilde olduğunu ileri sürdü. Soylu, "Gördüğüm tehlike şu; içine Kılıçdaroğlu kaçmış. O Kılçdaroğlu'nu içerisinden çıkarırsa, normalleşirse, zannediyorum bu konuda Türkiye'nin siyaseti için çok daha iyi bir anlayış söz konusu olabilir" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Tayyip Erdoğan’a destek istemek için Edirne’ye geldi. Edirne’de esnafı ziyaret ederek destek isteyen Soylu, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını vahşet olarak nitelendiredi. Soylu, “Bugüne kadar dünya barışının, uluslararası toplumun görmediği kadar büyük bir katliama İsrail devleti öncülük yapıyor. Uluslararası toplum ve dünyanın sayılı güçleri bu konuda hala İsrail devletinin yanında saf tutuyor" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, polis teşkilatı içindeki paralel yapıya yönelik operasyonla ilgili olarak da şöyle dedi:
"Türkiye Cumhuriyeti göçertilmeye çalışıldı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yöneticileri itibarsızlaştırılmaya çalışıldı. Bu bir plan ve program dahilinde gerçekleştirilmiştir. Herkesin gözüne baka, baka bin yılık bir devleti ve ondan önceki bize sirayet eden bütün gelenekleri ortadan kaldırmaya çalışanlara karşı eğer devlet tarafsız kalırsa ve bu konuda adım atmaktan uzak durursa bu hesabı millete ödemek zorundadır. Gerek 17 Aralık gerekse 25 Aralık operasyonları uluslararası tezgahlarda dokunmuş, Türkiye'de işlenmiş ve Türkiye'nin hem geleceğini hem özgürlüğünü hem bir arada yaşama anlayışına kast etmiş operasyonlardır. Bu operasyonlara karşı bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve bu aziz büyük millet, kendini koruma hakkını ortaya koymaktadır. Bunu hiç kimse yanlışa anlamasın. Hukuk içerisinde bu siyesi darbeyi ve hukuk kılıfı konularak gerçekleştirilmek istenen darbeyi, bu her türlü spekülasyonla gerçekleştirilmeye çalışılan darbeyi Türkiye Cumhuriyeti Devleti de, bu büyük millet de bertaraf edecektir."
"DEVLET BAHÇELİ DOKTORA GÖRÜNSÜN”
Süleyman Soylu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirirken de şunları söyledi:
"Devlet Bahçeli hiçbir devlet adamına ve siyasiye yakışmayacak ifadeler kullanıyor. Anlaşılıyor ki Ramazan ayı kendisini çok etkilemiş. Bir doktora görünsün, belki oruç tutmaması veya bu konuda kendisine bir takım sıhhi tertibatlar konusunda önerilerde bulunurlar. Ama benim gördüğüm başka bir tehlikesi var Devlet Bahçeli'nin. Gördüğüm tehlikesi şu, içine Kılıçdaroğlu kaçmış. Yani maalesef o Kılçdaroğlu'nun içerisinden çıkarırsa, normalleşirse, zannediyorum bu konuda Türkiye'nin siyaseti için çok daha iyi bir anlayış söz konusu olabilir. Çünkü daha önce içine bir Rahşan hanım kaçmıştı 99'da, 2002'de bedelini ödedi. Bu millet ona ödetti. Ama anlaşılıyor ki, oradan bir ders çıkarmamış. Bu millet kendisiyle beraber olanı her zaman ödüllendirir, kendisine karşı pus ve tezgah içerisinde olanlara da hiçbir şekilde affedici olmaz."

FOTOĞRAFLI