Mutlu YUCA- Taner BAYAR/BOLU, () - SAADET Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Diyarbakır'da Türk bayrağının indirilmesine tepki göstererek, "Türkiye bugün kritik bir noktaya gelmiştir. Adeta yol ayrımına gelmiştir. Bayrak indiriliyor devlet ne yapıyor? Kelime seçmekte zorlanıyorum. Telaffuz da daha da zorlanıyorum. Bayrak olayını şiddetle telin ediyorum. Bu ülkeyi acziyete düşüren hükümeti de şiddetle kınıyorum" dedi.

Saadet Partisi'nin yönetim organları Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için toplandı. Bolu'nun Mudurnu İlçesi'ne bağlı Taşkesti Beldesi'nde bulunan Sarot Termal Vadi'de üç günlük kampa giren partililer izlenecek yol haritasını belirleyecek. Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Genel İdare Kurulu ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri, kadın kolları ve gençlik kollarından yaklaşık 150 kişi Genel İdare Kurulu toplantısına katıldı. Toplantının açılışında konuşan Kamalak, cumhurbaşkanlığı seçiminde destekleyecekleri adayın özelliklerini sıralayarak, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayların boyuna posuna şekline değil, ilkelerimize uygun olup olmadığına bakarız. Cumhurbaşkanı basiret, feraset ve dirayet sahibi olmalıdır, güvenilir ve dürüst olmalıdır, adil ve merhametli olmalıdır. Kendi ikbalini değil, memleketin istikbalini düşünmelidir. Zalimin değil, mazlumun yanında durmalıdır. İnançlı olmalı ve başka inançlara da saygılı olmalıdır. Garip gurebanın hakkını korumalıdır. Gücün ve kuvvetin değil, hakkın ve haklının yanında yer almalıdır. Bizim terazimiz ve ölçülerimiz budur. Adayları bu hassas teraziyle tartacağız. Boğazdaki patrondan yana mı, Soma'daki işçiden yana mı? ona bakacağız" dedi.
Türkiye'deki geriliminin daha fazla sürmemesi gerektiğini ifade eden Kamalak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Türkiye'nin son zamanlarda çok fazla gerilmiş ve kutuplaşmış olduğunu biz de biliyor ve takip ediyoruz. Bu gerilim daha fazla sürmemelidir. Türkiye bir an önce normale dönmelidir. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde milletin evlatları arasına nifak tohumları ekmeye kimsenin hakkı yoktur."
Diyarbakır'da Türk bayrağının indirilmesine tepki gösteren Kamalak, "Sağlam zemine oturtulmayan bir barış süreci Türkiye'yi ya bölünmeye ya da daha büyük çatışmalara sürükler demiştik. Üzülerek ifade ediyorum ki geçen süre bizi haklı çıkarmıştır. Türkiye bugün kritik bir noktaya gelmiştir. Adeta yol ayrımına gelmiştir. Yollar kesiliyor ve 15-20 gündür Bingöl-Diyarbakır yolu kapalı. İnsanlar dağa kaçırılıyor, çocuklar dağa çıkarılıyor. Yer yer öldürme olayları cereyan ediyor. Kalekollar kurulmaya çalışılıyor ve diğer yandan da barış değil, savaş çığlıkları yükseliyor. Bunlar ülkenin gerçekleri olduğu için üzülerek ifade etmek durumundayım. Bayrak indiriliyor devlet ne yapıyor? Ne yapabiliyor? Emin olun kelime seçmekte zorlanıyorum. Telaffuz da daha da zorlanıyorum. Bayrak olayını şiddetle telin ediyorum. Bu ülkeyi acziyete düşüren hükümeti de şiddetle kınıyorum. Bu aziz milletimiz, bu şehitler diyarı bu duruma müstahak değil. 2'inci Mahmut'un o tarihi sözünü sizlere hatırlatmak istiyorum. Ya devlet başa, ya kuzgun leşe" diye konuştu. Açılış konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

MY,TB(MÇ/AK) (FOTOĞRAFLI)