"BU SEÇİMDE TÜRKİYE'NİN YÖNÜ BELİRLENECEK"
Mustafa Kamalak, Kayseri’de yaptığı basın toplantısında, bu yerel seçimde Türkiye’nin yönünün belirleneceğini söyledi. Türkiye’nin yerinin İslam birliği olduğunu söyleyen Kamalak, "Tüm İslam ülkeleri Türkiye’ye bakıyor. Türkiye ise batıya bakıyor. Batının çıkardığı savaşlar, yakın zamanda görülmektedir. Irak, Libya, Suriye, Gazne, Bosna Hersek’e ne kadar barış getirmişse, Türkiye’ye de o denli barış getirecektir" dedi.
BU DURUMDA GENEL AF KAÇINILMAZ
Cezaevindeki milletvekillerinin tahliyelerine sözü getiren Mustafa Kamalak, 35 yıla mahkum olan milletvekilleri serbest kalıyorsa, 3-5 yıla mahkum sade vatandaşların da salıverilmesi gerektiğini belirterek, "Genel af kaçınılmaz" dedi. Kamalak şunları söyledi:
"Mustafa Balbay tahliye edilince bunun devamının gelmesi gerektiği noktasında görüşümüzü açıkladık. Balbay, yuvarlak 35 yıla mahkum edilmişti. O tahliye edildiyse henüz hüküm giymemiş milletvekillerinin içeride tutulması doğru olmazdı. Biz sesimizi ulusal medyaya ne yazık ki duyuramadık. Bunun Anayasal bakımdan açıklaması yok. Milletvekilleri hangi hukuka göre tutuluyor. O nedenle bizim için sürpriz olmadı. Herkes Anayasaya göre eşit olduğuna gire, 35 yıl mahkum olmuş milletvekili bırakılıyorsa, içerde 3-5 yıla mahkum olan vatandaşların durumu ne olacak? Hani eşitlik ilkesi?
O nedenle genel af kaçınılmaz gibi görünüyor. Özellikle, iktidar sahipleri tarafından aziz milletimiz açısından bunun cevaplandırılması gerekir. Türkiye’nin aile reisi durumunda olan Başbakanın danışmanı önemli açıklama yaparak, Türk ordusuna kumpas kuruldu diyerek, mahkeme kararlarını tartışılır hale getirdi."
Mustafa Kamalak, hükümet ile Gülen cemaati arasında olup bitenlerle ilgili bir soruyu yanıtlarken, Fethullah Gülen'in yurda dönmesini engelleyen nedenler olduğuna inandığını söyledi. Kamalak, "İnsanlar mezar taşlarını bile özler. Hele hele uzunca bir süre geçmişse, bir hasret duygusu olur diye düşünüyorum. Hoca efendinin bu duygulardan uzak olduğunu düşünmüyorum. Bu şartlarda orada yaşamayı uygun görüyor demektir" diye konuştu.