SAADET Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ülkede kin ve nefret siyasetinin hakim olduğunu belirtirken, hükümet ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, akşam saatlerinde partisinin Kahramanmaraş Müftülük Meydanı’nda düzenlediği mitinge katıldı. Kamalak, çoğunluğu kadın ve çocuk yaklaşık 600 kişinin katıldığı mitingde hükümeti eleştirdi. Çanakkale’de birbirine sırt verip savaşan gençlerin bugün birbirine taş ve kurşun sıktığını söyleyen Mustafa Kamalak, "Yaptıkları kavga, ahlaki bir kavga değildir. Maalesef ülkede şu anda öfke, kin ve kaset siyaseti hakim. Buradan herkesi uyarıyorum. İktidar sahiplerini uyarıyorum; aklınızı başınıza toplayın. Sizin bu üslubunuz ülkeyi gerdikçe geriyor. Bu üslubunuz yüzünden halk neredeyse ikiye bölündü. Dün Çanakkale’de vücutlarını birbirlerine siper eden ecdadın torunları, bugün birbirlerine taş atar, kurşun sıkar hale gelmişlerdir. Dün Çanakkale’de gözünü kırpmadan cepheye koşan 15-16’lı yaşlarındaki gençlerimiz bugün sokaklarda bir hiç uğruna can verir hale gelmiştir. Buradan sesleniyorum; kim kendi istikbalini vatanın istikbalinden daha önemli görürse, kim kendi istikbalini milli menfaatinin önünde tutarsa emin olun yarın ne tarih önünde, ne de millet vicdanında bunun hesabını veremez. Çünkü bu kavga, kazananı olmayan bir kavgadır. Bu kavganın kazananı yoktur ama kaybedeni çoktur. Başta ülke, millet ve kardeşliğimiz kaybediyor. Kucaklaşma yerine kutuplaşıyoruz" dedi.

Kamalak, yaşanan bu gerginliğin sorumlusunu hükümet olarak gösterirken, "Sorumluluk makamında olan iktidar ülkeyi daha bir geriyor. Kaptan fırtınalı havada gemisini kurtaran kişidir ama şu anda görüyoruz ki gemi batıyor. Maalesef geminin kaptanı da gemiye bir delik de kendisi açıyor. Gerdikçe geriyor ülkeyi. Ben buradan sayın Başbakan’a sesleniyorum. Sayın Başbakan iktidar ağlama yeri değildir. Tutturmuşlar bir paralel yapı, adama sormazlar mı Allah aşkına; sayın Başbakan, sayın hükümet sen 3 günlük hükümet değilsin, 12 yıldır iktidarsın. Sen geldiğinde böyle bir yapı var ise 12 yıldır neredeydin. Niçin adalet mekanizmasını harekete geçirmedin. Neden savcıları göreve davet etmedin. Bu ülkenin askeri, jandarması, polisi ve savcısı yok mu?" diye konuştu. 

Mustafa Kamalak, konuşmasının ardından partisinin belediye başkan adaylarına destek istedi ve Adana’ya hareket etti.

MY (HK/SSA) (FOTOĞRAFLI)