AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı olduğunda Menderes, Özal, Erbakan, bu ülkede hakkı yenen herkes Cumhurbaşkanı olacaktır" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, partisinin Bartın İl Başkanlığı ziyaretinde konuştu. 10 Ağustos'un 77 milyon için yeni bir başlangıç olacağını ifade eden Soylu, "10 Ağustos yeni bir milattır, bir tarihin başlangıcıdır, milletin devletiyle yeniden buluşmasına atılan o büyük imzanın adıdır, yeni bir mukaveledir. Halkın kendi devlet adamını, Cumhurbaşkanını seçeceği günün adıdır" dedi.
Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkeyi kutuplaştırdığını söyleyenlerin olduğunu hatırlatan Soylu, asıl kutuplaştırmaların geçmişte yapıldığını belirtti. Soylu, "Erdoğan Cumhurbaşkanı olduğunda bu millet, mazlumlar Cumhurbaşkanı olacaktır. Menderes, Özal, Erbakan, bu ülkede hakkı yenen herkes ama herkes Cumhurbaşkanı olacaktır. Bu büyük millet Cumhurbaşkanı olacaktır" diye konuştu.
İSRAİL'İN GAZZE SALDIRISI
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da değinen Soylu, şöyle konuştu:
"Dini, ırkı, cinsiyeti ne olursa olsun 21'inci Yüzyıl'da böyle bir alçaklığı kabul edemeyiz. Bir insanın orada katledilmesini bütün dünya seyrediyor olabilir. Onların kendi uluslararası dengeleri, ekonomik çıkarları, menfaatleri olabilir. Buradan sesleniyoruz bütün dünyaya; batsın sizin ekonomik çıkarlarınız, batsın dengeleriniz, paralarınız, batsın sizin oradaki davranışlarınız."
Dünyanın Gazze'deki kıyımı belgesel izler gibi izlediğine değinen Soylu, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyesi 5 ülke oturacaklar, bir tek ses ortaya koymayacaklar. Bu kabul edilebilir bir davranış değildir. Bu vicdanlara son derece ağır gelen bir haldir. Güçlü olmalıyız, kudretli olmalıyız. Türkiye uluslararası camiayı harekete geçirmek için tüm gayretini ortaya koymaya çalışmaktadır. Samimidir. Dünyadaki bütün ülkelerin en samimisi bu konuda Türkiye'dir. Çünkü vicdanı sızlamaktadır, kanamaktadır, kardeşliğe ve isnanlığa büyük bir yara açılmaktadır" dedi.
Soylu, daha sonra esnafı ziyaret etti. Pazarcı bir kadın Soylu'ya karpuz verdi. Soylu, "Oruçluyuz, akşam kestiririz" diyerek karpuzu aldı.

FOTOĞRAFLI