"GLADYO VE DERİN DEVLET BİTTİĞİ GÜN TÜRKİYE BÜYÜYECEK"

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Muğla gezisi sırasında Marmaris İlçesi'nde partililer ile buluştu. Mares Otel toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Ak Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, Marmaris İlçe Başkanı Hasan Engin, Marmaris Belediye Başkan Adayı Doğan Tugay, İçmeler Belde Belediye Başkanı Zeki Eren, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Harmandar ve çok sayıda partili katıldı.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Soylu, siyaset ve ticaret yapmanın risk taşıdığı bir ülkede yaşadığımızı belirterek, bunun nedeninin Türkiye'nin üzerinde bulunduğu coğrafyadan kaynakladığını söyledi. Soylu, "Yıllardır bu ülke ne zaman rahat bir nefes almaya başlasa, nefes aldırana hadlerini bildirmeye çalıştılar. Bu iş bugün de böyle, ne zaman ki Türkiye güçlenmeye başlasa bu coğrafyada güçlü bir Türkiye istemeyen güçler huzur ve refahı bozmak için çalışmaya başlıyor. Ne zamanki bu ülkede Gladyo ve Derin devletin kökü kazınırsa Türkiye O zaman daha da büyük bir ülke olacaktır" dedi.

21'inci yüzyılda Türkiye'nin sürekli büyüdüğünü belirten Soylu, "Amerika ve Avrupa'da 21inci yüzyıl da krizler baş gösterdi. Oysa Türkiye sürekli büyüyor ve yatırım yapıyor. Türkiye sürekli yeni Dünya’ya hazırlık yapıyor. 15 yıl önce borçlu bir ülkeyken bugün 237 ülkeye ihracat yapıyor, 69 ülkeye vizesiz girebiliyor, kendi insansız uçağımızı yapıyor, kendi tankımızı yapıyoruz. Bugün geldiğimiz noktada modern ipek yolu haline geldik. Bunu kaldıramayanlar bizi kürt, alevi, çerkez, müslüman, gayri müslim diye ayırarak bölmeye ve bu istikrarı yok ederek kendilerine nema yaratmaya çalışıyorlar. Biz ülke olarak buna teslim olmayacağız" diye konuştu.

Doğuş Esat BERME/MARMARİS (Muğla), ()

DEB(YY/SSA) (FOTOĞRAFLI)