TÜRKİYE'de siyasi tansiyon giderek artarken Balıkesirli yerel siyasetçiler, parti liderlerine bile örnek olacak davranışlara imza attı. CHP'li Ender Biçki AK Parti'yi, AK Partili Zekai Kafaoğlu da MHP'yi ziyaret etti.
Seçim çalışmasını başlatan CHP'nin Baıkesir Karesi İlçe Belediye Başkan Adayı Ender Biçki, ekibiyle esnaf ziyaretlerinde bulunurken, güzergahı üzerindeki AK Parti İl Başkanlığı'nı da es geçmedi. AK Partililer’in şaşkın bakışları içinde katları tek tek gezen Ender Biçki, "Ben CHP Belediye Başkan adayı Ender Biçki, sizlere başarı dilemek için geldim" dedi.
AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı ve İl Sekreteri Mehmet Akif Okur, CHP'li Biçki ve ekibini sıcak bir şekilde karşıladı. Ender Biçki'nin eski arkadaşı olduğunu ve birlikte futbol oynadıklarını anlatan Poyrazlı, bu beklenmedik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
CHP'li Biçki, "Seçimi kazanmak için geceli gündüzlü çalışacağız. Projelerimizi anlatacağız. Ancak siyasi nezaketi de hiçbir zaman elden bırakmayacağız. Karalama yapmadan, diğer adaylarla sürtüşmeden temiz siyaseti hedefleyeceğiz. AK Parti'ye de seçimde başarılar diliyorum" dedi.
AK Parti'nin Altı Eylül İlçesi Belediye Başkan adayı Zekai Kafaoğlu da İstanbul Esenyurt'taki seçim bürosuna yapılan saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız için başsağlığı dileklerimizi iletmek üzere MHP Altıeylül İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. AK Parti İlçe Başkanı Hasan Şafak, Kadın Kolları Başkanı Yasemin Akkol ve teşkilat mensuplarını, MHP Altıeylül İlçe Başkanı Murat Somuncuğlu, MHP Altıeylül Belediye Başkan adayı Faruk Demirarslan ve partililer karşıladı.
AK Partili Kafaoğlu "İstanbul Esenyurt MHP Seçim Bürosu’na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız kardeşimize de Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Biz şiddetin her türlüsüne karşıyız. Birlik ve beraberliğimize kast edecek hiç bir unsuru kabul etmiyoruz. Seçimin kardeşlik ve saygı çerçevesinde geçmesi arzumuzdur. Bu tür saldırıların yeniden yaşanmamasını diliyorum" dedi.
MHP Altıeylül İlçe Başkanı Murat Somuncuğlu da acılarını paylaşan AK Partililer’e teşekkür etti.