Ali LEYLAK- Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, () - KÜRT sanatçı Şivan Perver'in kardeşi Halil Aygün, ağabeyinin AK Parti Şanlıurfa teşkilatı tarafından hazırlanan kendisi, İbrahim Tatlıses ve Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'da çekilen fotoğrafının seçim afişi olarak kullanılmasından rahatsız olduğunu ifade etti. Halil Aygün, "Şivan Perver, fotoğrafının izin alınmadan siyasi amaçlı kullanılmasından çok rahatsız. Kendisi üzerinden siyaset yapılmasını istemiyor" dedi.
AK Parti teşkilatı, yerel seçimler öncesi Şanlıurfa'nın değişik noktalarına Başbakan Erdoğan ile Şanlıurfalı sanatçılar İbrahim Tatlıses ve Şivan Perver'in Diyarbakır'da çekilen fotoğrafını billboardlara astı. AK Partili seçmenlere destek çağrısı yapılan Türkçe, Kürtçe ve Arapça hazırlanan afişte, 'Barış, kardeşlik ve huzurun devamı için AK Parti' sloganı ile oy istendi.
Kentte ilgiyle karşılanan afişte yer alan Kürt sanatçı Şivan Perver'in kardeşi Halil Aygün, ağabeyinin bu durumdan rahatsız olduğunu söyledi. Ağabeyinin afişle ilgili tepkiler üzerine telefonla kendini aradığını belirten Halil Aygün, "Şivan Perver, AK Parti tarafından Şanlıurfa sokaklarına asılan fotoğraftan oldukça rahatsız durumdadır. Kendisinden izin almadan şehrin bütün noktalarına afişlerini asmışlar. Kardeşim bu duruma üzüldüğü için beni arayarak, afişlerin indirilmesini istedi. Kimsenin kendisi üzerinden siyaset yapmasını istemiyor, siyasete alet edilmeyi sanatçı kimliğiyle bütünleştirmiyor. Kardeşi olarak bizler de bu durumu tasvip etmiyoruz" dedi.

AL-ÖŞ (HK/AK) (FOTOĞRAFLI)