Zeynep GÖRGÜLÜ/ŞEREFLİKOÇHİSAR  (Ankara), () - ANKARA’nın Şereflikoçhisar İlçesinde 30 Mart Yerel Seçimlerine katılacak olan siyasi partilerin ilçe başkanları, 'Görüntü ve gürültü kirliliğine son' adı altında ortak bir karara ortak imza atarak, cadde ve sokaklardaki fotoğraf, döviz ve parti amblemlerinin kaldırılması konusunda anlaştılar.
Siyasi partilerin ilçe başkanları aldıkları ortak kararı bir basın duyurusuyla açıkladı. Basın toplantısına katılan AK Parti İlçe Başkanı Memiş Çelik, CHP İlçe Başkanı M. Celal Ünsal, MHP İlçe Başkanı Sinan Ekinci, Saadet Partisi İlçe Başkanı Bekir Asıcı ile BDP İlçe Başkanı Serkan Gürel, altına imza attıkları ortak deklarasyonu şöyle açıkladılar:
"İlçemizde bulunan siyasi parti ilçe başkanları olarak 30 Mart 2014 yerel seçimlerine kadar, bayrak, afiş, poster ve anons aracı konusunda yapılacak uygulamalar konusunda bir anlaşmaya vardık. Aldığımız ortak karar doğrultusunda; ilçe binalarımız ve seçim büroları dahil olmak üzere ipli bayrak asılmaması. Anons araçlarımızda ses cihazlarının sadece saat 12.00 ve 15.00 arası çalıştırılması, bu saatler dışında partilere ait araçların sessiz dolaştırılması. Seçim sonuna kadar araç konvoyunun yapılmaması konusunda uzlaşıya varılarak ittifakla karar altına alınmıştır."
BAŞKANLAR KARARDAN MEMNUN
Deklarasyonun açıklanmasının ardından parti başkanları birer kısa konuşma yaptılar ve alınan karardan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. İlçe başkanları, kararın kamuoyunda da memnunlukla karşılanacağını düşündüklerini, seçim çalışmalarının huzur, sükun ve güven içinde, karşılıklı saygı ve saygıya dayalı bir ortamda geçmesini temenni ettiklerini bildirdi. Alınan karar gereğince parti binaları ve seçim büroları ile isteyen vatandaşların evlerinin dış yüzüne fotoğraf ve parti bayrakları asılabilecekler.
Mitingi olan parti de miting alanını süsleyecek, miting sonunda ise parti bayrakları ve aday posterlerini kaldıracaklar.

ZG(ÜK/AAA) (FOTOĞRAFLI)