SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YIPRANMA PAYI 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Sen'in Hemşireler Günü Büyük Türkiye Buluşması'na katıldı. Sağlık çalışanlarının yıpranma payına ilişkin Başbakan Erdoğan, "Yıpranma payına ilişkin çalışmayı yaptıracağım. 5 yıla 1 yıl. Bu sendikacının söylediği. Demek ki bu işin değerlendirmesini iyi yapmadınız. Ben de arkadaşlarıma talimatı vereceğim. 5 yıl hizmeti olanın 1 yıl yıpranma payı olacak. Yeni yasama yılına inşallah bu yetiştirilir. Ön hazırlıklarının yapılması gerekiyor" dedi.

"RÜYALARIM HAYALİM BU"

Şehir hastanelerinin rüyası ve hayali olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "En büyük sevdam şehir hastanelerini kurmaktı. İlk etapta 30 büyük şehrimizde, bu şehir hastanelerini kuracağız. Artık hastalarımız başka yere gitmeden buralarda tedavi olsunlar. Şu anda rüyalarım, hayalim bu. Toplamda 52 bin yatak kapasiteli 64 adet hastaneyi ülkemize kazandırmış olacağız" diye konuştu.

"OBAMA'DA BU REFORMU ÇIKARMAYI ÇOK İSTEDİ"

"Bir gün Cuma namazı için Sultanahmet Camisi'ne gitmiştim. Bir turist grup, sağlık reformunu nasıl yaptınız diye sordular. Ben de kendilerine anlattım. O sırada benim Amerika seyahatim vardı. Onlar da duymuşlar. Dediler ki 'bu sağlık reformunu bir de sayın Obama'ya anlatsanız.' Sayın Obama'da bu reformu çıkarmayı çok istedi. Ancak Kongre devamlı engel koydu. Her şeye rağmen yarım yamalak geçirdi gibi ama hala biraz sıkıntı var. Biz Türkiye'de sağlık reformunu hallettik" ifadelerine yer verdi.

Başbakan Erdoğan, "Bütün zorluklara çilelere rağmen, insanların en güzel anlarına tanıklık etiğinizi de biliyoruz. Kötü anları bir tarafa bırakalım. Sizler umudun adısınız" dedi.

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından sağlık sektöründe başarı gösteren çalışanlara plaket takdim etti.

() (HT)