EDİRNE Belediye Başkanı CHP’li Hamdi Sedefçi, Kırkpınar Güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı’ndaki beton yapının bölgeye yakışmadığını belirterek,  "Devlet desteği alması halinde mevcut tesis yıkılarak, dokuya uygun taş ve ahşap kaplama tesis yapılabiliriz" dedi. 
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, kent gündemi hakkında meclis salonunda basın toplantısı düzenledi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun danışmanı Tuna Bekleviç’in şehir çöplüğü ile ilgili ulusal bir televizyon kanalına sipariş haber yaptırdığını iddia ederek, "Son günlerde çöplük konusu konuşuluyor. Bakan danışmanı o kadar acemi ki, haberin çıkacağı saati yazıp sosyal medyada paylaşıyor. Çöplük konusu uzun bir hikaye, 2004'den beri uğraştığımız bir konu. Bu güne kadar Tayakadın-Eskikadın arasında belirlenen alan için dönemin Valisi Nusret Miroğlu’nun engellemeleri yüzünden imha tesisi yapılamadı. Sonra 2008 yılı sonunda o dönemin Valisi Mustafa Büyük destek oldu ve 60 dönümlük yere bulundu. Milli Emlak’tan 30 dönüm daha yer talebimiz oldu ve 2009 da tahsis kararı alındı. Yer hazır bekliyor. Buraya çöp imha tesisi yapılacak ve her şey eksiksiz olacak. Ben 15 yıl sonra halktan küfür yemek istemem. Eğer rahmetli olduysam ‘Allah rahmet eylesin’ denmesini isterim. O yüzden çok inceleme yaparak son kısmına geldik. 29 Kasım tarihinde çöp imha tesisinin ihalesini yapacağız” dedi.
İCRAYA VER TEPELE BENİ
Edirne Belediyesi’nin Paşaçayırı mevkiindeki su kanallarının elektriklerinin Trakya Elektrik Perakende Satış A.Ş. tarafından kesildiğini ve 4 mahallenin 1 gün boyunca susuz kaldığını hatırlatan Sedefçi şunları söyledi:
“Bize elektrik firması siyaset yapmıyoruz diyor. Kardeşim bula bula suların elektriğini mi kesiyorsun. Bizde 30 birim var. 30 birimi bırakıp, kalkıyorsun halkın en önemli ihtiyacı olan suyun elektriğini kesiyorsun. Böyle bir insanlık anlayışı var mı. Su hayattır. Sen resmen utanmadan suyu kesmek için elektriği kesiyorsun. Bu işin mantığı var mı. Adalet var, hukuk var, kanun var, git icraya ver tepele beni. Alacağın varsa. Evet alacağın da var. 15 günde 100 bin lira para ödemişim ve ödemeye çalışıyorum borcumu. Borçsuz belediye var mı Türkiye’de. AKP’li belediyenin ne kadar borcu var bunları dikkate alıyor musunuz. Bir talimatla Edirne’deki pompaların elektriklerini kesiyorsunuz. 2 milyon 900 bin borcu var diyorsun. Benim 960 bin lira borcum var. Edirne Belediyesi daha önce yapılandırdığı borcu var yapılandırılmış borç o borcu bırak. Her ay para ödeniyor. O iş başka nakit borcum 960 bin lira. Koy haczini kardeşim. Ama suyu kesme. Suyu kesecek bir işlem yapma. Günah diye bir şey var. Su hayattır, hayatı kesiyorsun.”
ER MEYDANI YENİLENECEK 
Gazetecilerin Edirne Valisi Hasan Duruer’in, Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı tesisin o alana yakışmadığı yönünde açıklama yaptığını hatırlatması üzerine Başkan Sedefçi, “Taş yerinde ağırdır. Sarayiçi ve Kırkpınar artık özdeşleşmişlerdir. Bir bütün olmuşlar. Sarayiçi Balkan Savaşlarında 10 binlerce şehit verdiğimiz kutsal bir yer ve padişahların oturduğu bir alandır. Orada Türk’ün ata sporunun yerinin oradan alınması kesinlikle yanlış. Vali beye saygı duyuyorum. Tesisi talep ettiği Hadımağa bölgesine götürelim düşüncesi doğru olmaz. Farklı düşünceler olabilir. Vali beyin düşüncesine şöyle katılıyorum. Oradaki şu tesis yakışmıyor oraya. O tesis beton yığını ve güzelim Sarayiçi’ne doğru durmuyor, eğri duruyor ve rahatsız edici. Keşke taş kaplama veya ahşap ağırlıklı bir tribün olsaydı. 1994 yılında eski başkan İbrahim Ay döneminde başlanan bir inşaat çalışmasıydı ve biz devraldık ve devam ettirdik. Vali beyden şunu beklerim. İnşallah bu konuyu masaya yatırır konuşuruz. İlgili devlet desteği sağlarsak o stadı oradan yıkar ve orayı Kırkpınar’a yakışır güreş arenası yaparız” dedi.

FK(LK/AAA)(FOTOĞRAFLI)