Gökhan CEYLAN/ SİVAS, () - SİVAS'ta seçimi Ak Parti adayının kazanması üzerine mevcut belediye başkanı BBP'li Doğan Ürgüp, "Bu tamamıyla Allahu tealanın takdiriyle ilgili bir hadisedir" dedi. 
Sivas Belediye Başkanı ve BBP Belediye Başkanı Adayı Doğan Ürgüp seçim sonuçlarını partisinin il binasında takip etti. Koltuğunu Ak Parti adayına kaptıran Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, "Bu tamamıyla Allahü tealanın takdiriyle ilgili bir hadisedir. Allahü teala kullarını severse sevdiriyor, seçtirmek isterse seçtiriyor. Tabiki halkında tercihinin burada önemli. Ama ben bunu mahalli sebeplere ve sonuçlara bağlamıyorum. Türkiye genelinde estirilen bir takım politik ve siyasi angajmanlar bu işte ciddi bir yer almıştır. Halkta bu şekilde tercih etmiştir. Yani buna saygılı olmaktan başka yapacak bir şey yok. Bana yakışında budur. Benim siyasi geleneğime, geçmişten gelen birikimlerime de yakışan budur. Bu manada hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi. MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ
Seçim sonrasında da siyasetin içinde yer alacağını belirten Ürgüp, "Mücadeleyi sürdüreceğiz. Siyasetin dışında kalacak değiliz. Yine parti teşkilatlarımızda nerede görev verilirse orada bu faaliyetleri sürdüreceğimi düşünüyorum. Şehre dair faaliyetlerimi sürdüreceğim, kültürel faaliyetleri sürdüreceğim. Ben bu şehrin insanıyım, bu şehrin bir serdengeçtisi konumundayım. Yani kendimi şehre adamış bir insan konumundayım. Dolayısıyla Sivas benim için çok önemlidir. Türkiye'deki bütün şehirlerden daha önemlidir. Seçimi kazanamadık, ama Sivas'tan ayrılmak gibi de bir düşüncemiz yok. Bütün ticari, siyasi ve ailevi manadaki hayatımızı Sivas'ta sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

GC (EA/RT) (FOTOĞRAFLI)