'SİİRTLİ VAR MI ARANIZDA?'
HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, partisinin Antalya'da Kürt nüfusun yoğun olarak yaşadığı Kepez ilçesi Habipler Mahallesi'nde partisinin seçim ofisi açılışına katıldı. Burada yaklaşık 1000 kişiye seslenen Tuncel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt mitinginde sarf ettiği “Ne yaptım? Adam mı öldürdüm? Bir şeyler mi çaldım? Ne yaptım? Ziya Gökalp'in MEB'in kitaplarında da onaylı şiirini okudum" sözlerini eleştirdi.
'SAYIN BAŞBAKAN 2002'DEKİ KADAR MASUM DEĞİLSİN'
Gülümseyerek “Siirt onu başbakan yaptı ya. Siirtli var mı aranızda, bilmiyorum. Bu başbakanı siz başımıza bela ettiniz" diyen Tuncel, konuşmasına şöyle devam etti:
“Belki cezaevine girdiğinde adam öldürmemiştin ama Sayın Başbakan, başbakan olduktan sonra çok insanın ölmesinde senin de payın var. Sen değil misin, Kürtler sokağa çıktığında 'Kadın da olsa çocuk da olsa gereğini yaparız' diyen, sen değil misin Roboski'nin emrini veren, sen değil misin Gezi'de 'Benim yaşam tarzıma, geleceğime müdahale edemezsin' deyip sokağa çıkan gençlerin üzerine polis şiddetini, devlet şiddetini uygulayıp 8 canın ölmesine neden olan, sen değil misin? Övünmedin mi Gezi'de, 'Ben emri verdim' demedin mi? Şimdi bütün bu ölümlerde senin sorumluluğun yok mu? Sayın Başbakan sen 2002'deki kadar masum değilsin."
Türkiye'nin 2014 yılında artık baskıcı, otoriter bir hale geldiğini ve bu sürecin birebir sorumlusunun Başbakan Erdoğan olduğunu savunan Tuncel, Ak Parti hükümetinin barış sürecinde de üzerine düşen sorumluluğu almadığını kaydetti. Paris'te Sakine Cansız'la birlikte 3 kadının öldürülmesini hatırlatan Tuncel, “Urfa'da konuşurken bundan cemaatin sorumlusu olabileceğini itiraf etti. Demek ki biliyorsun sayın Başbakan, niye gereğini yapmıyorsun? Niye bu cinayetlerde katliamlarda sorumluluğu olanları yargıya teslim etmiyorsun?" diye konuştu.

EB(SU/AAA) (FOTOĞRAFLI)