CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Türkiye Değişim Hareketi Kocaeli İl Başkanı Coşkun Ağaryılmaz'ın ablasının cenazesi için geldiği İzmit'te yaptığı açıklamada, 2013 yılının kin ve nefret, sevgisizlik, ötekileşme dönemi olduğunu söyledi. Sarıgül, "İnşallah 2014 yılı sevgi, barış, demokrasi dönemi olur. Her şeyden önemlisi de adalet döneminin olması. Adalet herkese lazım. Senin- benim adaletim olmaz. Adalet bütün vatandaşların adaletidir" dedi.
Mustafa Sarıgül'ün gittiği gezilerde de yanından ayırmadığı Türkiye Değişim Hareketi Kocaeli İl Başkanı Coşkun Ağaryılmaz'ın ablası 53 yaşındaki Günay Aslan yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak öldü. Bugün Derince İlçesi'ndeki Merkez Camii'nde öğlen kılınan cenaze namasına Mustafa Sarıgül de katıldı. 
CHP'nin İzmit Belediye Başkanı sefa Sirmen ile diğer partililer ve çok sayıda kişinin katıldığı cenaze namazı ardından muhabirinin sorularını yanıtlayan Mustafa Sarıgül, 20013 yılının değerlendirmesini yaparken şunları söyledi:
"2013 yılı çok sıkıntılı, kin ve nefter dönemi oldu. Sevgisizlik, ötekileşme dönemi oldu. İnşallah 2014 yılında sevgi, barış, demokrasi dönemi olur. Her şeyden önemlisi de adalet döneminin olması. Adalet, herkese lazım. Senin-benim adaletim olmaz. Adalet bütün vatandaşların adaletidir."
KİN VE NEFRET DÖNEMİ BİTMELİ
Mustafa Sarıgül, 2014 yılında Türkiye, İstanbul ve Kocaeli'nde sevgi, barış ve özgürlüğün kazanmasını istediğini anlatırken şöyle devam etti:
"2014 yılında yurttaşlarımızın el ele, kol kola ve omuz omuza olmalarını; sevgisizlik, kin ve nefret döneminin bitmesini arzu ediyorum. Bütün yurttaşlarımızın el ele, kolkola ve omuz omuza olmaları benim en büyük temennim. 2014 yılında siyasete bir kalite gelmesini istiyorum. Daha şeffaf olunmasını istiyorum. Daha demokratik bir ortamda olunmasını istiyorum. 2014 yılında özellikle ve özellikle hakkın, hukukun ve adaletin tecelli etmesini arzu ediyorum."
"ADALET HERKEZE LAZIM"
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ardından Türkiye'de adalet mekanizmasında yaşanan hareketlilikle ilgili şöyle konuştu:
"Adalet, herkese lazım. Bugün iktidarda bulunanlar yarın muhalefete düştükleri zaman kendilerine nasıl davranılmasını arzu ediyorlarsa, bugün iktidar da aynı davranışı göstermeleri lazım." 
Sarıgül, cenaze namazının ardından Kocaeli'den ayrıldı.

MB(MB/İD) (FOTOĞRAFLI)