BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir, yerel seçimlerde halkın yüzde 51'inin oyunu alarak kenti yönetmeye talip olduklarını söyledi.
BDP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir, beraberinde BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ve ilçe belediye başkan adaylarıyla birlikte kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Şanlıurfa’yı tarihi kimliği ile Ortadoğu'nun öncü kenti yapmayı hedeflediklerini belirten Baydemir, "Şanlıurfa barış ağacına hayat suyu olacak. Bu kent Türkiye’de barışın simgesi olacak ve hiç kimse ötekileştirilmeyecek. Biz barışa, kardeşliğe kepenk olmaya geldik" dedi.
'URFA HÜKÜMETİNİ DE SEÇECEK'
Şanlıurfa’nın göç veren illerin başında geldiğini ve bu durumu kader olmaktan çıkarmayı amaçladıklarını anlatan Baydemir şöyle konuştu:
"Urfa gibi zengin bir coğrafyaya sahip bir yerin Çukurova’ya, Karadeniz’e mevsimlik işçi göndermesi kabul edilebilecek bir durum değildir. Bu olanaklara rağmen bu tablonun nedeni nedir? Urfa parlamentoya milletvekilleri gönderiyor. Şu ana kadar Urfa için ne yaptılar? Urfa için ısrar eden, Urfa için ağlayan bir idareci şarttır. Yoksulluk artık Urfa’nın kaderi olmaktan çıkmalıdır. 30 Mart'ta Urfa sadece belediye başkanını seçmeyecek, hükümetini de seçecektir. Ayırımcı bir politika gütmeyeceğiz, herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Türkiye çoğulculuğu Urfa'dan öğrenecek. Urfa Ortadoğu’ya model ve barışın sembolü olacak."
YÜZDE 51'E TALİBİM, 63'E DE RAZIYIM'
Şanlıurfa'yı yönetmeye talip olduklarını ve kendilerinin yönetim için oyların yüzde 51'ine talip olduklarını anlatan BDP'li Baydemir, "Ben de artık Urfalıyım ve mütevazıyım. Onun için oyların yüzde 51’ine razıyım. Ama siz 'yok Urfa’nın plakası olan 63 vereceğiz' deseniz de ona da razıyım" dedi.
'KEPENKLER KAPANMAYACAK'
Barış süreci ile birlikte acı haberlerin gelmediğini ve kepenklerin kapatılmadığını dile getiren Baydemir sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bir buçuk yıldır bu ülkede ocaklar sönmüyor. Bir eve tek bir cenaze girmedi ve girmemesi için var gücümüzle mücadele ediyoruz. Değil kepenk kapatma, yanlış olan her şeye karşı olacağız. Biz gelirsek bırakın kepenk kapatılsın, temelli kapatmış olan Urfa esnafımızın kepenklerini birlikte açacağız. Sayın Öcalan’ın başlatmış olduğu barış sürecini desteklemeye devam edeceğiz. Urfa barış ağacına hayat suyu olacak. Bu kent Türkiye’de barışın simgesi olacak ve hiç kimse ötekileştirilmeyecek. Biz barışa, kardeşliğe kepenk olmaya geldik. Kepenkler kapatılmayacak, Nemrut’un zulmü yıkılacak."