Ayhan ACAR/BARTIN, () - BARTIN'da, Cumhuriyet Ortaokulu'nda sandıkları gezen Ak Parti İl Başkanı Yaşar Arslan ile oy kullanmak için okula gelen emekli öğretmen 58 yaşındaki Mehmet Şahin tartıştı. İl Başkanı Arslan'a, "Hırsızlar" diyerek yumruk attığı iddia edilen Şahin gözaltına alındı.
İl Başkanı Yaşar Arslan, basın halkla ilişkiler sorumlusu Savaş Ercan ile okulda 1081 numaralı sandığın bulunduğu sınıfa girdiğinde, oy kullanmak için gelen Mehmet Şahin, sandık görevlilerinin meşgul edildiği gerekçesiyle tepki gösterdi. İddiaya göre Mehmet Şahin, önce basın halkla ilişkiler sorumlusu Savaş Ercan ile tartıştı. Şahin, daha sonra gelen ve ortamı yatıştırmak isteyen İl Başkanı Yaşar Arslan ile de tartıştı ve "Hırsızlar" diyerek yumruk attı.
Araya görevliler girerken, Mehmet Şahin okulda görevli polisler tarafından gözaltına alındı. Yaşar Arslan ise kendi aracıyla Bartın Devlet Hastanesi'ne gitti. Sol kulağında zedelenme saptanan Arslan, Mehmet Şahin'den şikayetçi olduğunu söyledi. Vatandaşın, parti görevlimiz Savaş Ercan'a, "Yolumu aç" diyerek serzenişte bulunduğunu belirten Yaşar Arslan, şöyle konuştu:
"Ben yanına gidip, 'bir kusur varsa özür dileriz, kusura bakmayın' dedim. Sonra ayrılırken sol kulağımın üzerine yumruk atıp bağırmaya başladı. Gözümdeki gözlük bir tarafa gitti. Ne olduğunu anlayamadım. Üzerime 'hırsızlar' diyerek geldi. Şikayetçiyim sonuna kadar. Kulağımızda kızarma, morarma var. Böyle güzel bir seçim gününde üzücü bir durum. Kendisine karşı sözlü ve fiziki saldırım olmadı. Kesinlikle kendisine kötü bir şey söylemedim."
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

FOTOĞRAFLI