SAMSUN Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde aynı partiden isabetli ve halk tarafından benimsenmiş ilçe adayı belirlenmesinin çok önemli olduğunu söyledi. 
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni dönemde de AK Parti'nin adayı olan Yusuf Ziya Yılmaz, işadamları ile bir araya geldi. Mart 2014 seçimleri ile yeni bir sürecin başlayacağını ifade eden Başkan Yılmaz, ilçeleri gezmeye başladıklarını ve toplantılar yaptıklarını dile getirdi. Yaptıkları toplantılarda il yönetim kurulu üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri, İl Özel İdaresi'nin ilçe müdürünün, belediyenin üst düzey bürokratlarının olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, "Biz oralarda şöyle bir soru yöneltiyoruz, 'ilçenizde yürümekte olan İl Özel İdaresi projelerinden, hizmetlerinden 1- 1.5 ay içerisinde az bir katkıyla örneğin 150-200 bin TL harcayarak bitirilebilecek bir eksiklik varsa bunu söyleyin, hemen burada planlayalım ve bitirelim' diyoruz. Varsa böyle bir ihtiyaç bunu çözelim diyoruz. Bir de şunu soruyoruz, 'önümüzdeki seçimden sonra 30 Mart sabahı ilçenize geldiğimizde akla gelecek olan sizin için en öncelikli, en önemli, imkanımız olsa da bugünden keşke başlayabilsek dediğiniz işiniz nedir, bunu bize söyleyin' diyoruz. Bu iş yol olur, su olur, turizm altyapısı olur. İşte bu konuşmalar sırasında hem birinci hem ikinci önemli konuları tespit ediyoruz" dedi.
Artık Samsun Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinin, şehir merkezinin içindeki şehir yerleşkesinin olduğu yerde olup biten işler olmadığını ve ilçeleri de kapsadığını dile getiren Başkan Yılmaz, "Bütün içme suyu, kanalizasyon, mezarlık hizmetleri, itfaiye hizmetleri, büyük altyapı hizmetleri, su arıtma, çöp toplama gibi hizmetlerin hepsini devralıyoruz. Her türlü iş makinesi ve bunların personellerini devralıyoruz" diye konuştu.
Şehirde turizm alt yapısına yönelik olarak devam eden otel inşaatlarına büyük önem verdiğini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Otel demek bir şehrin gelişmişliğinin göstergesi demek. Otelsiz bir şehir demek misafir odası olmayan bir ev demek. Ya da misafir yatak odası olmayan bir ev demek. Yani bir ev sadece o evde olanları barındırabilir ama aynı zamanda 2 misafir geldiğinde onları da dinlendirebilir ve ağırlayabilir. İşte onları da ağırlayabilir dediğim gibi bir sosyal hareketlilik yaratabilmeniz için şehrinizde otel miktarının ama 5 yıldızlı kaliteli, vizyon sahibi otel sayısının yeterli olması gerekir" dedi.
Önümüzdeki süreçte ilçe belediye başkan adaylarının tespit edileceğini hatırlatan Başkan Yılmaz, "Bu süreç benim de kafamı ve bütün zihnimi işgal eden ve beni meşgul eden bir şey. Çünkü sizin de çok iyi bildiğiniz gibi Büyükşehir Belediyesi seçiminde isabetli yapılmış olan ilçe belediyesi başkan adaylığının önemi çok büyük. İlçe belediye başkanları isabetli seçilmişse, halk tarafından kabul görmüş bir ilçe belediye başkan adayı varsa ve o adayda eğer sizin partinizdense yani Büyükşehir Belediye Başkan adayının partisindense, 2 birleşmiş isabetli isim oy oranını çok yükseltiyor" diye konuştu.