AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, son günlerde kendisine yönelik yapılan saldırılarla ilgili basın toplantısı yaptı. Basın toplantısına katılanlar, saldırıları kınamak ve Gülaçar'a destek vermek amacıyla 'Osman Nuri Gülaçar' maskesi taktı.
BDP'li olduğu öne sürülen bir grubun 2 gün önce taşlı saldırısına uğrayan, ardından dün gece kimliği belirsiz kişilerce daha önce oturduğu eski evine 2 ses bombası atılan AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, Ak Parti İl Başkanlığı binasında basın açıklaması yaptı. İl Başkanı Abdullah Aras ve İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan ile birlikte açıklama yapan Gülaçar'ın salona girişi sırasında partililer slogan atarak Osman Nuri Gülaçar maskeleri taktı. Başkan Adayı Gülaçar, baskıların kendilerini sindiremeyeceğini söyledi. 
"PROVAKASYONA GELMEYECEĞİZ"
Gündemin değiştirilmesi ve parti mensuplarının farklı bir mecraya çekilmek istendiğini belirten Gülaçar, şöyle dedi:
"Allah'ın izni ve halkımız desteğiyle bu oyuna gelmeyeceğiz. Gençlerimize sesleniyorum; Hiçbir seçim galibiyeti, hiçbir makam ve mevki içinizden tek bir gencin geleceğinden daha kıymetli değildir. Bu olaylar bizleri korkutmak, sindirmek ve attığımız adımlardan vazgeçirmek için hazırlandı. Fakat bilinmelidir ki 'Korkaklıkta ar, ilerlemekte şeref vardır.' İnsan korkaklıkla kaderden kurtulamaz. Biz 'İnadına barış, inadına kardeşlik' diyoruz. Bize atılan her taş sadece bizi değil, 'Çözüm sürecini' de yaralar. Biz 30 mart hedefimize ulaşacağız. Burdan bir kez daha gençlerimizi aklıselime çağırıyorum. Kimse provokasyonlara gelmesin."