TÜREL PROJELERİNİ ANLATTI
Ak Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, omuzlarında Antalyaspor atkısıyla Kepez Arena'da kendisi için düzenlenen aday tanıtım töreninde platforma çıkarak salonu selamdı. "Hep birlikte yeni bir kutlu yolculuğa çıkıyoruz" sözleriyle konuşmasına başlayan Türel, 3'üncü kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na talip olduğunu belirterek, "Görev aynı, ama ben aynı aday değilim. 10 yılda Türkiye çok değişti, Antalya da çok değişti. Bu 10 yılda milletvekilliği, Genel Başkan Yardımcılığı gibi tecrübelerimiz oldu" dedi.
'YOLSUZLUK SOSLU KOMPLO'
Konuşmasında Antalya'ya altın çağ yaşatma sözü veren Türel, "Bugünlerde Türkiye, yeni bir demokrasi mücadelesi içerisinde. Bugün Türkiye, uluslararası darbe girişimiyle karşı karşıyadır. Bu yeni bir darbe türüdür. Komployla, yolsuzluk sosuyla halkı kışkırtmaya dönük bir devleti yıkma girişimidir" diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı zayıflatmak, Türkiye'ye hakim olmak amaçlı bir senaryonun hayata geçirilmeye çalışıldığını belirten Menderes Türel, şunları söyledi: "Olup bitenler sadece bir yolsuzluk meselesi değildir. Konu sadece yolsuzluk olsaydı hükümetimiz onun bir gecede gereğini yapar, sonuca götürürdü. Ancak yolsuzluk soslu operasyondur. Bir tür hükümet darbesidir. Operasyon Türkiye'ye 11 yılda şaha kaldıran Recep Tayyip Erdoğan'ı bu ülkenin başından uzaklaştırma, yeniden milletimizi makus talihiyle baş başa bırakma operasyonudur. Türkiye esir alınmaya çalışılıyor. Eski düzeninin sahipleriyle Türkiye'yi kontrol etmeye alışmış odaklar operasyon yapıyor."
'İNSANLARIN CANINA KAST EDEBİLİRLER'
Partisine açılan kapatma davası, cumhurbaşkanlığı seçimlerini örnek göstererek açıklamalarını sürdüren Belediye Başkan adayı Türel, "Söz dinleyen iktidarlar, emir eri başbakanlar istiyorlar. Bu sebeple operasyonlara devam edecekler. Akla hayale gelmeyen kışkırtmalar yapabilirler. Allah göstermesin, insanların canına kast edebilirler. Terörü kışkırtmaya çalışabilirler" sözlerini dile getirdi.
'KİRLİ İTTİFAKLAR İÇİNDE OLMADIK'
Ak Parti'nin kesinlikle kirli ittifakların içinde olmadığını, karanlık odaklarla ilişkileri en temiz parti olduğunu, ancak bireysel yanlışlıkların söz konusu olabileceğini kaydeden Menderes Türel, "Korkumuz yok, eserler hizmetler ortada. Millet anladı, gördü. Operasyondan rant devşirmeye çalışanlar, dün küfrederek siyaseten pirim yaptıkları yerlere yaranmaya çalışıyorlar. Dün Amerika'ya saldıranlar bugün Amerika elçiliğinden dışarı çıkmıyorlar. Daha dün 'yobaz' dediklerine çiçek atıyorlar. Ellerine Kuran almamış olanlar, şimdi masalarında Kur'an-ı Kerim'le poz veriyorlar. Bu millet bu oyunu da oyuyla bozacak. Ak Parti bu operasyondan yenilenerek, güçlenerek çıkacaktır. Şer operasyonu da kaybedecektir" dedi.
Türkiye'nin tehlikeli bir dönemeçten geçtiğini ifade eden Menderes Türel, kendisinin de 2009 ve 2011 seçimlerinde benzer iftira ve komplo süreçlerinden geçtiğini belirterek, şunları kaydetti: "Yaşantımız boyunca alnımızda tek bir kara leke olmadı, olmayacak. Kaçtığınız yere kadar hukuk içinde sizleri kovalayacağım. Şu an Türkiye'de hakkında bir tek soruşturma izni verilmemiş, bir tek dava dahi açılmamış birkaç kişiden biriyim."
Konuşmasında CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a da yüklenen Türel, "Şu an yolsuzluktan Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan bir belediye başkanı var. Uyan Antalyam uyan. Bunun hesabını 30 Mart'ta sandıkta sor" diye konuştu.
SAVAŞI AĞAÇ KAZANACAK
Konuşmasında projelerinden de bahseden Menderes Türel, "Antalya beton şehri değil, ağaç şehri olacak. Ağaç, ağaç, ağaç. Bu savaşı ağaç kazanacak. Antalya beton şehri değil ağaç şehri olacak" dedi.