AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Filistin’de El Fetih ve Hamas birleşmesinin İsrail'i rahatsız ettiğini belirterek, "Bu rahatsızlık sonucu bu operasyonları başlattılar. Müslümanların bir ve beraber olması İslam düşmanlarını rahatsız ediyor" dedi.

Şahin, memleketi Karabük'ün Ovacık İlçesi'ne bağlı Ekincik Köyü'nde dayısı Mustafa Şahin'in verdiği iftar yemeğine katıldı. Hemşehrilerine hitaben konuşan Şahin, İslam dünyasının kendi içindeki sorunlarını çözemediğini, Müslümanların bu zaafından yararlanmak isteyenlerin, 'mübarek gün' demeden hunharca öldürebildiğini söyledi. 3 İsrail gencinin ölü bulunmasını, Gazze'den füze atıldığını gerekçe gösterdiklerini ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

'EL FETİH VE HAMAS'IN BİRLEŞMESİ İSRAİL'İ RAHATSIZ ETTİ'

"Ancak bu füzelerin her hangi bir ölüme neden olduğuna dair bir haber de yer almıyor. Yıllardır İsrail'lilerin ve Yahudilerin en büyük avantajı Filistinli Müslümanların ikiye bölünmüş haliydi. Bir tarafta El Fetih örgütü, bir tarafta da Hamas teşkilatı. Bunlar birbirleriyle mücadele ediyorlardı. Birbirlerini adeta düşman olarak görüyorlardı, kendi aralarında savaşıyorlardı. Bundan çok kısa bir zaman önce El Fetih ve Hamas bir araya geldi. 'Bundan sonra birlikte hareket edeceğiz' diye karar aldı. 'Birlikte bir hükümet kuracağız, bu da Filistin'in müşterek hükümeti olacak' diye karar aldı. Dolayısıyla birbirleriyle mücadele eden El Fetih ve Hamas birleşti. Bu İsrail'i müthiş rahatsız etti. Bu rahatsızlık sonucu bu operasyonları başlattılar. Müslümanların bir ve beraber olması İslam düşmanlarını rahatsız ediyor."

'MÜSLÜMANLAR BİRLİKTE HAREKET ETMELİ'

Şahin, yapılması gerekenin Suriye’de, Irak’ta, diğer bölgelerde de Müslümanların kendi aralarında ufak tefek anlaşmazlıkları bırakarak bir ve beraber hareket etmeleri olduğunu vurgulayarak, "Mezhep ayrılıklarını bir sorun olarak ortaya koyuyorlar. Öldükten sonra melekler kabirde 'Hangi mesheptensin?' diye sormayacak, 'Hangi dindensin?' diye soracak. Biz de 'İslam dinine mensubuz' diyeceğiz. Dolayısı ile esas olan Müslümanlıktır" dedi.

'HAMAS VE EL FETİH'İN BİR ARAYA GELMESİNİ TÜRKİYE SAĞLADI'

Hamas ve El Fetih'in bir araya gelmesini Türkiye Cumhuriyeti'nin sağladığını belirten Şahin, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül olmuştur. Hamas teşkilatının ve El Fetih'in liderlerini ben şahidim Türkiye'ye davet etmek sureti ile defalarca görüşmüşlerdir. Bize düşen de budur zaten. Bu bombalamalar, ölümler inşallah bu birlikteliği bozmaz, daha da güçlendirir" diye konuştu.

'BENİ MAHCUP ETMEYİN'

Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanması görevinin kendisine düştüğünü hatırlatan Şahin, "Ben o açıklamayı sizler adına yaptım. Başta Ekincik olmak üzere tüm köylerimiz ve Ovacık'tan sandıklardan silme Recep Tayyip Erdoğan çıkmasını isityorum. Beni mahçup etmeyin" dedi.

FOTOĞRAFLI