SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Karaman Devlet Hastanesi töreninde konuşması sırasında kalabalığın arasından sürekli 'Anjiyo servisi istiyoruz' diyen bir kişiye, "Bir dakika sabret yav. Cebimizde vereceğiz birazdan. Cebimde getirdim merak etme" diye seslendi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TOKİ tarafından yaptırılan 450 Yatak Kapasiteli Yeni Karaman Devlet Hastanesi'nin açılış törenine katılmak için birlikte helikopterle Karaman'a geldi. Akşam saatlerinde Kemal Kaynaş Stadı'nda Karaman Valisi Murat Koca tarafından karşılanan Bakanlar Elvan ve Müezzinoğlu, törenin yapılacağı alana gitti.

Hastane önündeki açılış töreninde ilk olarak devlet hastanesinin dünü ve bugününün anlatıldığı slayt gösterisi yayınlandı. Önündeki gazeteci ve vatandaşlardan slaytı izleyemeyen Bakanlar Elvan ve Müezzinoğlu, ellerini havaya kaldırıp, kalabalığın perdenin önünden çekilmesini işaret etti. Bunun üzerine bakanların yakın korumaları basın mensupları ve vatandaşların geriye doğru açılmasını sağladı.

Ak Parti Hükümetinin yaptığı yatırımları anlatan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 30 Mart'ta yapılacak seçimleri işaret ederek, "30 Mart seçimleri Türkiye için önemli bir yol ayrımı. O nedenle istikrar diyorsak, Türkiye'nin gelişmesini, büyümesini, güçlenmesini istiyorsak, inşallah Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a güçlü bir destek vereceksiniz.''dedi.

BAKANDAN, VATANDAŞA TEPKİ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun, konuşması sırasında kalabalığın arasından bir kişi 'Anjiyo servisi istiyoruz' dedi. Kalabalığın arasındaki kişinin sık sık 'Anjiyo servisi istiyoruz' demesi üzerine Bakan Müezzinoğlu, elini kaldırıp, 'Dur' işareti yaptı. Vatandaşın istediğini tekrar etmesi üzerine Müezzinoğlu, "Bir dakika sabret yav. Cebimizde vereceğiz birazdan. Cebimde getirdim merak etme" dedi.

"KILIÇDAROĞLU, 3 GÜNLÜĞÜNE SAĞLIK BAKANLIĞI BAKSAN, AMBULANS UÇAKLARIMIZA YAKIT KOYAMAZSIN"

Konuşmasında MHP Lideri Devlet Bahçeli ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Müezzinoğlu, ''Ey bu ülkede milliyetçiyim diye geçinenler. 10 yıl önce rüyanızda görseniz. Bunların olabileceğine inanır mıydınız? Ey SGK Genel Müdürlüğü yapan sayın Kılıçdaroğlu, bugün çok değil 3 günlüğüne Sağlık Bakanlığı'na baksan, ambulans uçaklarımıza yakıt koyamazsınız, yakıt" dedi.

ONLARIN DERDİ TEZGAH KURMAK

Muhalefet liderlerine eleştirisini sürdüren Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Bazen soruyorum. Ey Kılıçdaroğlu, ey Bahçeli, senin vizyonun bunlara yetişir mi? Ama onların öyle bir derdi yok. Onların derdi, tuzak kurmak. Kime ? Millete. Onların derdi, tezgah kurmak. Kime ? Milli iradeye. Daha önce milli iradeyi tabii ki idama götürmeyi başardınız. O zaman hakimlere, savcılara alkış tuttunuz. 1960'da bu milletin temsilcilerini, rahmetli Menderes'i, rahmetli Bolatkan'ı, rahmetli Zorlu'yu idama götürdünüz, idama götürenlere alkış tuttunuz. İşte o günde tezgah kurdunuz. O günde milli iradenin hukuku ile oynadınız. Daha sonra, 70'li yıllarda, 80'li yıllarda, 90'lı yıllarda Ak Parti kurulduğundan bugüne kadar; Sarıkız, Ayışığı, Balyoz, Danıştay, 27 Nisan Bildirisi, Parti Kapatma davası bunlar hep milletin iradesine alkış tutan zihniyetler. Millet gelişmesin, millet büyük ufuklara yürümesin. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki o yolculuğa gitmesinden rahatsız oluyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, hangi tuzakları kurarlarsa kursunlar, artık başaramayacaklar."

Konuşmalarının ardından Bakanlar Elvan ve Müezzinoğlu, kurdeleyi kesti. Bu sırada ses sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle oluşan yüksek sesli gürültü nedeniyle her iki bakanda biranda irkildi. Her iki bakanda açılışın ardından hastaneyi gezdi.

Öğretmen olduğunu ve atanamadığını belirten Feride Molla, ellerdeki çiçekleri bakanları verip, atanamayan öğretmenlerin sorunlarını dile getirmek istedi. Ancak, Molla'yı fark etmeyen bakanlar, makam araçlarına binip uzaklaştı. Bunun üzerine korumaları da Molla'nın elindeki çiçekleri alıp, bakanlara ulaştıracaklarını söyledi.

SÖ(İA/SSA) (FOTOĞRAFLI)