VAN'ın Gürpınar İlçesi'ne bağlı Yalınca Köyü'nün kardan günlerdir yolu kapalı olan Çalık Mezrası'ndan hastaneye götürülemeyince hayatını kaybeden 1.5 yaşındaki Muharrem Taş'ın cenazesinin çuval içinde sırtta taşınması olayı TBMM gündemine geldi.
BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, bu fotoğrafı kürsüden milletvekillerine gösterirken, bu çağda böyle bir olaydan utanç duyduklarını söyledi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu söz alarak Muharrem Taş'ın ölümüyle ilgili açıklama yaparak, "Ülke olarak ülkemizin sağlık hizmetlerinde ve acil sağlık hizmetlerinde geldiği başarılı bir fotoğrafa gölge düşürecek bir fotoğraf ile karşı karşıya kaldık" dedi. Üzgün olduğumu ve olayın iletişim kopukluğundan kaynaklandığını belirten Müezzinoğlu, olayla ilgili şunları söyledi:
"Korucu jandarmayı aranıyor, jandarma 112'yi arıyor, bilgi alabileceğimiz telefon numaralarını istiyor 112 bilgi alınabilecek telefon numaralarının hiçbirisine bilgi için ulaşılamıyor. Burada bir kopukluk oluyor. Gece saat 03.30 sıralarında Van merkezden Muharrem evladımızın amcası arıyor. 'Bir hastamız var' diyor. Ateşi olduğunu söylüyor, babanın telefonuna ulaşılamıyor. Yalınca köyüne kadar yol açık, Çeli mezrası ile Yalınca Köyü arasındaki 7 kilometrelik yol tamamen kapalı. Paletli ambulansların gidebilmesi mümkün değil. Baba ile ben görüştüm, baba sadece 18.30'da korucuya bilgi verebildiğini, bir daha telefon iletişimi kurulamadığını, gece 02.30'da evladının vefat ettiğini söyledi."
Bakan Müezzinoğlu, olayla ilgili soruşturma açıp müfettiş gönderdiklerini belirterek, "Bu tabloyu bir fırsat gibi sunmayı doğru bulmuyorum. Ambulans helikopterlerimizin gece uçma şansı yok. Karadan da paletli ambulans değil, karayolunun açılması lazım ki o mezraya paletli ambulans gidebilsin. İletişim yok, iletişim kopuk. Her türlü soruşturmayı da açtık. Ülkemiz adına, sağlık camiası adına üzüntü duyduğumuz tablo" diye konuştu.